Guvernul modifică Legea venitului minim, alocaţiile copiilor vor fi decuplate de veniturile familiei

1
79

Guvernul va modifica Legea venitului minim garantat şi va decupla alocaţiile copiilor de veniturile obţinute de membrii familiei, deoarece, în prezent, nivelul ajutorului social este calculat în funcţie de suma acestor venituri, iar prin dublarea alocaţiei, beneficiul social ar fi fost micşorat.

Alocaţiile de stat pentru copii au fost recent dublate, astfel că numeroase familii au depăşit nivelul total al venitului în funcţie de care puteau primi şi alte ajutoare sociale. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Rovana Plumb, ieri, după o reuniune avută cu reprezentanţii Tineretului Social Democrat, la Parlament. “Vom modifica legea în ceea ce priveşte condiţionalitatea primirii ajutorului de sprijin al familiei şi venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii, deoarece dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va conduce, pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii, la micşorarea alocaţiei respectivei familii. De aceea, vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia de sprijin a familiei şi venitul minim garantat”, a spus Plumb.

Ea a precizat că modificarea va fi efectuată prin ordonanţă de urgenţă, probabil săptămâna viitoare, după ce vor fi obţinute toate avizele necesare. “Având în vedere că, de la 1 iulie, copiii vor primi alocaţia dublată, aferentă lunii iulie – pentru că a intrat în vigoare în luna iunie – nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse şi care au în întreţinere copii să fie afectate”, a mai spus ministrul Muncii.

Comments are closed.