DNA: Darius Vâlcov, urmărit penal în al treilea dosar

0
64

Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, la data faptei primar al municipiului Slatina, pentru trafic de influenţă în al treilea dosar, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, ieri, Agerpres, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov i-a pretins unui denunţător, administratorul unei societăţi comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior.

Procurorii susţin că, în perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013, el a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei în schimbul intervenţiei pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

“Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi execuţia lucrărilor pentru izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA”, se mai spune în comunicat. Darius Vâlcov a fost adus marţi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.