Arestat după ce a furat 50 de telefoane mobile

0
67

Un tânăr de 16 ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în cursul zilei de ieri pentru furt calificat, după ce s-a stabilit că a furat 50 de telefoane mobile dintr-un magazin de profil din Piaţa Bigul Nou din Craioviţa Nouă. Toate bunurile au fost găsite în urma percheziţiei făcute la locuinţa sa.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de sâmbătă, 20 iunie a.c. poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Craiova au fost sesizaţi de Constantin N., de 50 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că în noaptea de 19/20 iunie a.c., persoane necunoscute au pătruns în incinta magazinului administrat de soţia sa, în Piaţa Bigul Nou din Craioviţa Nouă, şi, profitând că fereastra era închisă, dar neasigurată,  au sustras 50 telefoane mobile, diferite mărci, în diferite stări de funcţionare, cauzând un prejudiciu de 1.000 lei.

În cursul zilei de luni, în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova cu sprijinul experţilor criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic l-au identificat pe autorul furtului, stabilind că se numeşte Ionuţ Iordache, de 16 ani, din Craiova. La domiciliul minorului, oamenii legii au găsit bunurile sustrase, care au fost restituite părţii vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. „Împotriva minorului, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Ieri după-amiază, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea şi au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a minorului, respingând solicitarea acestuia de a fi plasat sub control judiciar: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova Dispune arestarea preventivă a inculpatului Iordache Ionuţ, pe o durată de 30 zile, de la 23 iunie 2015 până la data 22 iulie 2015 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat prin apărător de luarea a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23 iunie 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.