Palatul Copiilor Craiova, activitate intensă în ultima perioadă

0
841

Palatul Copiilor Craiova a organizat în ultimele zile,   fazele judetene ale mai multor  concursuri : Concursul Naţional “Alege, este  dreptul tău!”; Concurs de Reviste Şcolare; Concursul Naţional “Tinere condeie”; Concursul Naţional de Proiecte de Mediu – Tineri in pădurile Europei –  Young People in European Forests” . De asemenea, în cadrul Festivalului International Shakespeare, trupa Phantasia de la Palatul Copiilor a pus în scena diferite piese de teatru- “Peripetiile Karynei”,  duminică 22 mai 2022.

Au venit şi rezultatele

Ca urmare a participării la diferite concursuri , Palatul Copiilor Craiova se mândreste cu următoarele rezultate:

Etapa judeteana Concurs National de protectia consumatorului “Alege, este dreptul tau!”

Clasele P-III

Locul I Stainu Irina,  Palatul Copiilor Craiova

Locul I Buda Arriana, Palatul Copiilor Craiova

Clasa a VII

Locul I Stuparu Bianca, Palatul Copiilor Craiova

Clasa a VIII

Locul I Enache Clara, Scoala Gimnaziala “Traian”

Concurs Judetean “D-ale Copiilor”, editia a XI, 2022

Premiul I – Gramus Adrian

Premiul III – Tutunaru Mihnea

Concursul European “Tineri în pădurile Europei – Young People in European Forests– “, echipajul de la Palatul Copiilor Craiova a câştigat Premiul I la etapa judeţeană, concurs organizat la nivel naţional de Regia Nationala a Pădurilor  – Romsilva – în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Asociaţia “Alutus”.

“Vinerea aceasta, 27 MAI 2022,  urmează să participăm la preselectia naţională a concursului “Young People in European Forests”, ca urmare a calificării  de la faza  judeţeană, preselecţia naţională fiind organizată la sediul Direcţiilor Silvice judeţene din cadrul RNP-Romsilva. “Young People in European Forests” este cel mai important concurs interactiv de Educatie Forestieră din Europa, avînd ca obiectiv educarea tinerilor în privinţa gestionarii durabile a pădurilor şi conservării biodiversităţii. De asemenea, cu ocazia zilei de 1 iunie, vom desfăşura o serie de activităţi dedicate “Zilei Copilului”,  în parteneriat cu Primaria Craiova şi Inspectoratul Şcolar Dolj. Pentru ca suntem preocupaţi mereu de starea de bine a copiilor şi de evoluţia lor armonioasă, ne străduim să îi implicăm în activităţi care să le aducă, la sfârşitul zilei, satisfacţii şi bucurii”, a precizat Carmen Eugenia Pascu, director al Palatului Copiilor Craiova .