S-a aprobat bugetul Consiliului Judeţean Dolj: 590 milioane de lei

0
203

Ieri, plenul CJ Dolj a aprobat cu unanimitate de voturi bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019 al Județului Dolj, în sumă totală de peste 590 de milioane de lei, echivalentul a peste 124 de milioane de euro, cu 23% mai mare comparativ cu anul precedent. 

O creștere substanțială înregistrează și suma aferentă obiectivelor de investiții pentru acest an, care se apropie de 334 de milioane de lei, echivalentul a peste 70 de milioane de euro, fiind cu 73% mai mare decât în 2018.

În structura veniturilor, o pondere foarte importantă, de aproape 42%, o dețin sumele aferente investițiilor realizate din fonduri . nerambursabile, fie prin programe ale Uniunii Europene, fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală: peste 228 de milioane de lei, echivalentul a 48 de milioane de euro. ”Pe capitole de investiții, primul loc îl ocupă Transporturile, cu o sumă de peste 216 milioane de lei (peste 45 de milioane de euro), ceea ce reprezintă aproape 65% din totalul fondurilor pentru dezvoltare. Vreau să le mulțumesc tuturor consilierilor județeni, care astăzi, în unanimitate, și-au dat concursul pentru a adopta bugetul județului Dolj”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului .