Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul deschiderii oficiale a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional Shakespeare

0
187

„Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit salutul atent al Consiliului Județean Dolj, asigurându-vă că ne onorează profund, și de această dată, faptul că ne-am putut oferi susținerea în afirmarea unui fenomen cultural care a ajuns să cuprindă întreg mapamondul.

«Planeta Shakespeare» este titulatura sub care se află așezată această a XI-a ediție a festivalului, dar și un blazon pe care îl respectă cu fidelitate, prin faptul că reunește în Cetatea Băniei, pe una dintre cele mai efervescente scene ale lumii, Teatrul Național «Marin Sorescu», reputați exponenți ai dramaturgiei de pe toate meridianele – un real privilegiu pentru Craiova, pentru județul Dolj.

Prestigiul de care astăzi se bucură Festivalul Internațional Shakespeare s-a construit timp de aproape un sfert de secol, prin eforturile și implicarea unei bogate galerii de personalități dedicate acestei nobile arte, oameni pe care îi prețuim și îi apreciem pentru energia și stăruința cu care și-au urmat visul.

Fără Shakespeare, teatrul nu putea fi ceea ce este astăzi. Fără maestrul Emil Boroghină, festivalul consacrat Marelui Will nu ar fi fost. Vă mulțumim, maestre, pentru această prețioasă moștenire, care întregește patrimoniul cultural al Băniei!

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, le adresez un cald cuvânt de bun venit oaspeților noștri de pe alte meleaguri, le doresc mult succes tuturor celor care vor transforma Craiova, și la această ediție, în capitala internațională a teatrului și vă încredințez că instituția noastră va rămâne același partener receptiv, pregătit să-și dea concursul pentru promovarea adevăratelor valori.“

 

BIROUL DE PRESĂ