Comisarul Corina Crețu vizitează Olanda pentru a discuta viitorul politicii de coeziune

0
219

Marți, 24 aprilie, comisarul pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială la Haga, în Olanda, unde se va întâlni cu dna Kajsa Ollongren, viceprim-ministru și ministru al afacerilor interne și pentru relații în Regatul Țărilor de Jos, și cu dl. Raymond Knops, secretar de stat. Discuțiile se vor axa pe politica de coeziune în perioada post-2020.

Politica de coeziune a oferit sprijinul necesar Olandei, pentru ca această țară să își mențină poziția de lider în ce privește creșterea economică și inovarea în ultimul deceniu. Acum, la Haga, vom discuta cum putem simplifica în continuare politica de coeziune și modul în care o putem face mai flexibilă și mai performantă, mai strâns legată de reformele structurale și axată pe domeniile în care contribuția UE are o valoare adăugată clară“, a declarat comisarulCrețu înaintea vizitei.

Înaltul oficial european și reprezentanții Guvernului olandez vor discuta, de asemenea, despre politica urbană a Uniunii, luând în considerare faptul că Olanda a fost unul din principalii actori care au promovat Agenda urbană a UE, în 2016, în timpul Președinției olandeze a Consiliului.