Arest prelungit pentru traficanţii care exploatau minore în Craiova

0
70

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, măsura arestului preventiv faţă de cei doi doljeni, Viorica Vica Crăciunescu, de 40 de ani, şi Constantin Daniel Zamfir, de 36 de ani, din Robăneşti, arestaţi la începutul lunii februarie pentru proxenetism şi trafic de minori, după ce s-a stabilit că au făcut bani exploatând sexual mai multe tinere într-un apartament din centrul Craiovei. În plus, instanţa a constatat legalitatea actului de sesizare a instanţei înaintat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu privire la cei doi inculpaţi şi a dispus începerea judecării procesului, primul termen fiind stabilit pentru 21 mai a.c.

Judecătorii Tribunalului Dolj au constatat, ieri, că activităţile desfăşurate de procurorii DIICOT Craiova în dosarul în care Constantin Daniel Zamfir, de 36 de ani, din Robăneşti, şi Viorica Vica Crăciunescu, de 40 de ani, din Craiova, au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori sunt legale, nu au fost ridicate excepţii, astfel că au dispus începerea judecării procesului, primul termen fiind stabilit pentru 21 mai a.c. În plus, magistraţii au respins cererile celor doi inculpaţi de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu, menţinându-i după gratii: „Menţine măsura arestului preventiv luat faţă de inculpata Crăciunescu Viorica Vica. Menţine măsura arestului preventiv luat faţă de inculpatul Zamfir Constantin Daniel. Respinge cererile inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.197/D/P/2014 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii: Crăciunescu Viorica Vica, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi Zamfir Constantin Daniel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Crăciunescu Viorica Vica Zamfir şi Constantin Daniel şi fixează termen de judecată la data de 21.05.2015. Definitivă”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Reamintim că cei doi au ajuns după gratii la începutul lunii februarie a.c. În baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au descins luni, 9 februarie a.c., în Craiova şi comuna doljeană Robăneşti, la locuinţele a două persoane suspectate de trafic de minori şi proxenetism. Oamenii legii au ridicat mai multe documente de transfer bancar şi alte probe, dar şi pe cei doi suspecţi, Constantin Daniel Zamfir, de 36 de ani, din Robăneşti, şi pe Viorica Vica Crăciunescu, de 40 de ani, din Craiova. Din datele strânse de anchetatori s-a stabilit faptul că, cei doi s-au hotărât să facă bani din exploatarea sexuală a tinerelor. Bărbatul se ocupa de obicei cu racolarea victimelor, cărora le promitea că se va căsători cu ele, apoi le aducea la Craiova, unde le dădea pe mâna Vicăi, cu experienţă în acest domeniu, conform oamenilor legii, fetele fiind obligate apoi să se prostitueze în apartamentul pe care cei doi îl închiriaseră în centrul Craiovei, undeva pe Calea Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, în perioada august 2014 – februarie 2015, cei doi au exploatat astfel mai multe tinere, între care şi minore, sumele câştigate din activitatea infracţională urmând să fie stabilite ulterior.