Tabere gratuite în Anglia, la Oxford şi Londra

0
115

Peste 3.000 elevi cu vârste între 10-17 ani, din întreaga ţară, s-au înscris deja în prima etapă a concursului „Mirunette Language Competition”, iar 1.333 dintre aceştia s-au calificat deja în etapa a II-a.

Toţi elevii admişi trebuie să rezolve un test de limba engleză şi să realizeze un eseu în limba engleză pornind de la un citat ce invită la descoperirea talentelor reale: “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid” (Albert Einstein). A II-a etapă este şi cea mai importantă a concursului „Mirunette Language Competition”, iar elevii cei mai buni îşi pot demonstra cunoştinţele de limba engleză şi îşi pot pune în valoare creativitatea şi talentul literar.

Testul şi eseul trebuie înscrise pe site-ul organizatorului „Mirunette Internaţional Education” până în dată de 11 mai 2014. Lucrările vor fi analizate de o comisie de profesori de limba engleză şi reprezentanţii „Mirunette Internaţional Education”, urmând ca 40 de elevi cu cele mai bune rezultate să fie selectaţi pentru proba de interviu, „proba de foc” a concursului naţional de limba engleză. Pe lângă cele două tabere de două săptămâni în Anglia, la Oxford şi Londra, finaliştii concursului mai pot câştiga numeroase premii atractive.

Concursul „Mirunette Language Competion” îşi propune să deschidă orizontul elevilor romani spre programe universitare de elită, să descopere şi să premieze tinere talente şi să asigure dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză, „limba globală”. “O tabără educaţională internaţională presupune programe de studiu elaborate, cursuri interactive de limba engleză în clase multinaţionale, interacţiunea directă cu vorbitori nativi, dar şi oportunitatea de a explora o nouă cultură şi istorie fascinantă, reprezentând o experienţă memorabilă pentru copii. În taberele educaţionale, elevii urmează cursuri de limba engleză cu program standard, intensiv sau cu tematici speciale, în centre academice renumite din Marea Britanie, punând primele baze ale unei viitoare cariere de succes”, au precizat organizatorii concursului.