Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei

0
365
Anual, pe 24 martie este marcată Ziua Mondială de combatere a Tuberculozei, pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la consecințele devastatoare ale tuberculozei asupra sănătății.
În 2021, Organizația Mondială a Sănătății şi Parteneriatul Stop TB atrag o atenţie specială asupra unuia dintre principalii ucigaşi infecţioşi din lume – tuberculoza. Deşi poate fi prevenită şi este tratabilă, această maladie ucide în jur de 4.000 de persoane în fiecare zi, ceea ce înseamnă că, în fiecare minut, trei persoane mor din cauza tuberculozei.
Sloganul, din acest an, al Zilei Mondiale de Combatere a Tuberculozei este „Timpul Trece”, subliniind urgenţa cu care trebuie să se intensifice eforturile pentru a pune capăt tuberculozei, influenţată deosebit de critic în contextul pandemiei COVID-19.
În această seară, clădiri publice/obiective din București, Craiova, Iași și Constanța vor fi iluminate în roșu – culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei, în cadrul inițiativei globale Light Up the World for TB. În Craiova este vorba despre Muzeul de Artă și despre biserica din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș”.