Iconic Cluster a emis un ghid pentru interacțiunea WhatsApp

0
128

Din cauza COVID-19, multe companii și instituții de învățământ au fost obligate să apeleze la comunicarea online pentru a continua să funcționeze cu personal ce își desfășoară activitatea de la distanță. Majoritatea întreprinderilor mici și instituțiilor de învățământ nu au fost pregătite să-și transforme mediul de lucru într-unul online. Iconic Cluster și-a dat seama că există o problemă de comunicare și cultură de utilizare responsabilă a tehnologiei care scade productivitatea și  împiedică fluxul de lucru normal.

Prin urmare, un grup de studenți de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, sub supravegherea profesorului Marius Alexa, a elaborat un ghid care conține regulile generale de comunicare pentru utilizarea rețelei WhatsApp ca un efort de informare și creștere a gradului de conștientizare a utilizării responsabile a tehnologiei.

Ansamblul de reguli care sunt scrise în ghid sunt menite să crească productivitatea și să îmbunătățească calitatea comunicării online, diminuând timpi pierduți într-un mediu de lucru online. Ghidul sugerează că fiecare participant ar trebui să fie conștient de limbajul, atitudinea și modalitățile de comunicare cu colegii lor.