Razie rutieră pentru depistarea șoferilor băuți

0
188

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri doljeni au continuat acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere, urmărindu-se prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză sau de depăşirile neregulamentare. De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lucrătorii Biroului Rutier au acționat pe arterele de circulație din municipiul Craiova pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau substanțelor  psihotrope. În total, poliţiştii rutieri au constatat 113 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 18.000 lei, dintre care 43 au fost aplicate pentru viteză neregulamentară, iar 9 unor persoane depistate conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 17 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Între cei sancționați de polițiștii craioveni au fost Konstantinos Sapalidis, de 50 de ani, cetăţean grec, depistat conducând un autoturism Grand Cherokee pe strada Gheorghe Chiţu, având o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l în aerul expirat. Poliţiştii l-au sancţionat cu amendă în sumă de 765 lei şi i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile, conform prevederilor legale.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, Ingasini Lazăr, de 22 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism BMW pe strada Bucovăţ,  nu a oprit la semnalul regulamentar al agenţilor de poliţie continuându-și deplasarea, astfel că polițiștii au pornit după el, reușind să-l oprească în zona Cimitirului Evreiesc. „Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform OUG 195/2002R şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.