“…mama ei de Tranziţie!?!” – premieră la cinema “Modern”

0
341

Craiovenii sunt aşteptaţi, luni seară, la premiera filmului “…mama ei de Tranziţie!?!”, considerat o comedie amară, inspirată din atmosfera acestor vremuri constrânse de criză. Pe covorul roşu sunt aşteptaţi actorii Nae Lăzărescu, Vasile Murariu, Mihai Bisericanu Valentin Mihali şi Vasile Popa.

Filmul “…mama ei de Tranziţie!?!” este regizat de Cristina Nichitus, după un scenariu de Bogdan Ficeac, şi produs în studiourile “Paradox Film”. Din distribuţie fac parte Cecilia Bârbora, Mihai Bisericanu, Valentin Mihali, Vasile Muraru, Gabriel Spahiu, Laura Vasiliu, Valentin Teodosiu, Andreea Măcelaru, George Alexandru, Vasile Popa, Ion Parea, Alexandra Velniciuc, Ştefan Velniciuc, Nae Lăzărescu, Dan Helciug, Marius Rizea.

Lungmetrajul este, de fapt, o comedie amară despre tranziţie, acţiunea fiind plasată în Bucureştiul actual. “Este o comedie amară şi veselă despre tranziţie, cu magnaţi, bodygarzi şi pseudo-racheţi ori întreprinzători faliţi şi prieteni de şpriţ, în permanentă căutare de afaceri eşuate. De la o vilă de lux la un apartament de bloc muncitoresc, de la vânzătoarea buticului din colţ la Nelu caloriferistul şi omul de la Radet, ori la terasa dintre blocuri, unde se odihnesc la o halba de bere, înainte de şpriţul recişor, cei trei prieteni: Bazil – naşul, fost sindicalist, acum pus pe liber, Marcel – fost boxer, ex-soţul Getei şi Silviu – un pictor necunoscut. O lume în tranziţie, cu personaje, cupluri şi prieteni de tranziţie, o tranziţie abulică, cu apucături şi obiceiuri ce conduc către „întâlnirea explozivă” din final”, se spune în sinopsis-ul filmului. Dacă v-am convins, sunteţi aşteptaţi la cinema “Modern”, luni, 23 martie, de la ora 18.30.