Război în Ucraina: Franţa susţine planul de pace al lui Zelenski

1
463

Emmanuel Macron l-a asigurat în această dimineaţă pe Volodimir Zelenski că susţine planul său de pace, într-o discuţie telefonică. Un plan de pace însă, de care Moscova nici nu vrea să audă, aşa cum este el conceput. Discuţia survine după interviul acordat de Macron cotidienelor Journal du dimanche, Le Figaro, dar şi France Inter –sâmbăta trecută- în care preşedintele francez afirma că vrea înfrângerea Moscovei în faţa Ucrainei, punând însă în gardă că nu doreşte distrugerea Rusiei. Macron face referiri la ofensiva militară ucrainiană pe frontul din estul ţării, înainte de declanşarea negocierilor. La Paris Turnul Eiffel va fi iluminat astăzi galben şi albastru, culorile drapelului ucrainian. Pe teren în estul Ucrainei, linia frontului activ se întinde pe 1.500 km din nord în sudul ţării. Forţele ucrainiene rezistă şi aşteaptă armamentul greu, blindatele şi sistemele de apărare promise de aliaţii occidentali pentru a organiza riposta. Avioanele de luptă solicitate de Zelenski necesită formarea de piloţi şi nu reprezintă o soluţie miraculoasă. Analişti militari redutabili susţin că doar o înfrângere a Rusiei ar permite Ucrainei atingerea obiectivului politic: cucerirea integrală a teritoriilor sale, inclusiv Cirmeea.

1 COMENTARIU

  1. Sa zicem ca Donbass si alte regiuni autonome ar fi precum ,,Republica Kosovo” din Serbia! Sau, inciputi-va dragi juveti, ca in judetul Harghita si Covasna, mama vitrega UE ar crea Republica Secuiasca? Cat armanent ar trimite sasul iohannis si juvetele Ciuca Ungariei ca sa apere teritoriul maghiar din Romania? Am intrebat la radio Erevan si mi-a zis ca nu poate raspunde la aceasta intrebare. Mi-a recomandat insa pe Ionel Stroe – guristul de la PNL! Intr-un fel, Donbass e mai important decat statul Ohio pentru basinsul Biden! In timp ce primarul orasului Palestina de Est , cel mai afectat din cauza deraierii trenului antic din SUA,il astepta pe Bibicu, asta a uiat de sinistratii dintr-unul din statele zapacite ale americanilor si s-a dus la Kiev! Acolo s-a putat si s-a strans in brate cu Zelensky si abasit de drag! Cam asa e si cu ajurorul lui Iohannis catre Siria! Pe Iohannis nu l-a strans in brate Bachar al-Assad ca zis ca nu ras la subtiori si pute ! Ma copiii astia de la Cuvantul Scalvagismului, ce baurati neica de scrieti numai ce vi se comanda?
    In plus mai multi prieteni juveti ma contactara cu tot felul de videouri prin care isi exprima regertul ca nea Culita Ciuca nu s-a dus sa vaza ce s-a intamplat in G orj dupe ale 3 cutremur! Nu s-au suparat pe iohannis ca stiauca e plecat sa pupe mana lui Biden in Polonia ! Cam atat! Va las in pace, ca razboiul bate la usa! Cocainomanul de Zelensky propune pacea lui Biden pentru Putin care, in opinia lumii poltice interlope din UE si SUA , ar fi la capatul puterilor! ! Sa vedem ce iese! Daca mai apucam sa vedem! Era o zicala pe vremui cu care se amuzau, juvetii, moldovenii, muntenii, nu stiu daca si transilvanenii – care zice cam asa:,, uite asa cum ne vedeti ii baturam si pe nemti, iar ascum , acus, acus, o sa-i batem si pe rusi!”! Azi in UE, zicala asta e un fel de ordin ! Nu de la Stefan Cel Mare si Sfant ci de la mos Biden cel uituc si drac gol!
    Azi , trebaluind prin curte,, ( mai misc zapada de vreo 2 metri, dintr-un colt in altul, ca nu mai privesc televiziunea privata sau de sta canadiana!)m-am intrebat in nemercnicia mea de ce nimeni nu comenteaza articolele din jurnalul ,,Cuvantul asazis al Libertatii” in afara de mine! Mi-am raspuns singur! Aia care stiau sa scrie si sa gandeasca ,sa comenteze la articolele ,,CV’ au parasit tara. Cine a ramas? Nepotii celor care ii asteptau pe americani sa vina, nestiind ca al doilea razboi mondial s-a incheiat de 78 de ani si ca al treilea bate la usa! Gata ! Acu’ chiar terminai! Si nici nu voi mai comenta la jurnalul CV! Frectia la picior de lemn e buna pentru Pinocchio! Sa fiti iubiti si sa scrieti adevarul!

Comments are closed.