Şoferiţe băute la volan

0
97

Polițiștii de la Rutieră au organizat o razie de amploare în trafic, sâmbătă, dar și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma căreia au fost aplicate amenzi în valoare de peste 35.000 lei și au fost reținute 36 de permise de conducere. Între șoferii rămași fără permis se număr și două craiovence, depistate de polițiști băute la volan.

Poliţiştii rutieri au fost prezenți în trafic, la acest sfârșit de săptămână, atât pe drumurile din județ, cât și pe străzile din Craiova, în cadrul unei acțiuni vizând prevenirea accidentelor de circulaţie cauzate de depăşirile neregulamentare, viteză şi de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar. Totodată, efectivele Biroului Rutier Craiova au acţionat şi pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de conducerea autovehiculelor de șoferi aflați sub  influenţa  băuturilor  alcoolice. Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri au fost testaţi cu aparatul etilotest peste 500 conducători auto, fiind astfel întocmite două dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost constatate 218 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 35.700 lei. Din totalul amenzilor aplicate, 8 au fost pentru depăşiri neregulamentare, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 39 pentru viteză neregulamentară şi alte 9 amenzi au fost aplicate pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind reținute în vederea suspendării 36 de permise de conducere și retrase 22 certificate de înmatriculare.

În cadrul acestei razii, două craiovence au fost amendate și lăsate fără permisele de conducere pentru că au fost prinse de polițiști băute la volan, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, pe strada „Gheorghe Chițu” din Craiova, un echipaj al Biroului Rutier Craiova a depistat-o pe Marilena Maria, de 31 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Renault sub influenţa băuturilor alcoolice. Tot în municipiu, un alt echipaj de polițiști a depistat-o pe Adelina Găman, de 24 de ani, din Craiova, circulând la volanul unui autoturism Skoda pe strada „Panait Moşoiu”, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Ambele conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest și au fost sancţionate cu amendă conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură complementară li s-au reţinut permisele de conducere pentru o perioadă de 90 zile în vederea suspendării”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.