A făcut praf un Opel, a rupt un stâlp și a fugit

0
110

Două evenimente provocate de șoferi care au părăsit locul faptei s-au petrecut sâmbătă seara, unul în Craiova și unul în județ. În Craiova, șoferul unui Mercedes a făcut praf un autoturism parcat, a lăsat o stradă fără energie electrică după ce a rupt un stâlp al rețelei de iluminat și a plecat, lăsându-și mașina la locul faptei.

Șoferul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Dolj, a făcut prăpăd, sâmbătă seara, pe strada „Constantin Brâncuși” din Craiova, după care și-a abandonat mașina la fața locului și a plecat liniștit. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la carosabilul ud, şoferul Mercedesului a pierdut controlul direcţiei de mers, a lovit un autoturism Opel Corsa parcat, pe care l-a proiectat într-un gard, apoi a intrat într-un stâlp al rețelei de iluminat public, pe care l-a rupt. După producerea accidentului, şoferul, care nu a pățit nimic, s-a dat jos din maşina avariată și a plecat fără să-i pese de ce lasă în urmă. Polițiștii au ridicat autoturismul Mercedes și l-au dus la sediul Biroului Rutier Craiova, de pe strada „Câmpia Islaz”, iar angajații CEZ au ridicat stâlpul și au remediat defecțiunea apărută.

Reprezentanții IPJ Dolj spun că, fiind vorba despre un eveniment soldat numai cu pagube materiale, șoferul are la dispoziție 24 de ore să se prezinte singur și să declare accidentul. Până ieri după-amiază însă, nu venise nimeni la sediul Biroului Rutier pentru a-și asuma isprava. Cel mai rău a ieșit proprietarul autoturismului Opel, pe care Mercedesul l-a lovit violent în spate și l-a proiectat în gard, mașina, grav avariată, fiind și ieri tot la locul accidentului. „Autoturismul avariat a fost ridicat și dus la sediul Biroului Rutier Craiova, iar șoferul care a provocat accidentul soldat cu pagube materiale are la dispoziție 24 de ore pentru a se prezenta la Poliție”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Pieton băut, accidentat în fața barului

Tot sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, poliţiştii din Filiaşi au fost anunțați că, în satul Valea lui Pătru din comuna Scaești, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane, autoturismul implicat părăsind locul faptei. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţişti care, din primele cercetări, a stabilit că Ion Popescu, de 42 de ani, din comuna Scaieşti, în timp ce se afla pe trotuar, în faţa barului din localitate, a fost lovit de un autoturism care a părăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară bărbatului, care a fost transportat la unitatea medicală pentru îngrijiri medicale. Victima se afla în stare de ebrietate, respectiv 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi nu a putut da mai multe detalii în legătură cu accidentul. „Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a mai precizat agent principal Amelia Căprărin.