Codrin Scutaru: Concediul medical și alte tipuri de concedii nu vor mai afecta durata concediului de odihnă

0
128

Concediul medical și alte tipuri de concedii nu vor mai afecta durata concediului de odihnă, începând de săptămâna viitoare, datorită modificării prevederilor Codului muncii referitoare la concediul de odihnă al salariaților, în vigoare de duminică, 25 ianuarie, a declarat, ieri, Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

„Începând de săptămâna viitoare, prevederile Codului muncii referitoare la concediul de odihnă al salariaților vor fi modificate. Concediul medical și alte tipuri de concedii nu vor mai afecta durata concediului de odihnă, ca până în prezent. Spre exemplu, dacă o persoană avea dreptul la 21 de zile de concediu de odihnă pe an și stă 2 luni în concediu medical, nu i se vor tăia 3 zile de concediu de odihnă. Va putea să meargă și în concediul de odihnă pe durata celor 21 de zile. O a doua modificare a Codului muncii se referă la perioada de report. Până acum, puteai să îți iei concediu de odihnă neefectuat pe parcursul următorului an calendaristic. De acum înainte, îți vei putea lua acest concediu de odihnă în următorul an și jumătate, existând șanse mai mici să îți pierzi zilele libere neefectuate”, a afirmat Codrin Scutaru.

Potrivit acestuia, legislația română a luat act de hotărârea preliminară pronunțată de Curtea Europeană de Justiție (CJUE) privind interpretarea dispozițiilor art. 7 din Directiva 2003/ 88/ CE, care a decis că salariatul nu-și pierde dreptul la concediul de odihnă chiar dacă s-a aflat în concediu medical un an calendaristic întreg.

„Această schimbare legislativă este rezultatul bunei cooperări între Guvern și Parlament pe această temă și reflectă un drept suplimentar pentru salariați. Cred că este un pas suplimentar pentru reconcilierea vieții profesionale cu cea personală și de familie. Salariatul este în primul rând om și are dreptul la propria viață personală, care presupune și concedii medicale, îngrijirea copilului bolnav sau alte tipuri de situații în care nu poate munci. Concediul de odihnă este un drept intangibil care e menit a da fiecăruia dintre noi dreptul de a ne odihni, de a ne bucura de viața personală, lucruri care ne fac mai productivi în cele din urmă la serviciu”, a precizat secretarul de stat.

Legea nr. 12/ 2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/ 2003 — Codul muncii a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52 din 22 ianuarie 2015 și va intra în vigoare duminică, 25 ianuarie.