Craioveni în arest pentru trafic de droguri de risc

0
112

Doi tineri din Craiova, ambii în vârstă de 22 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seara, pentru trafic de droguri de risc, trafic transfrontalier de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc. În urma descinderilor făcute la locuinţele lor, oamenii legii au descoperit şi confiscat 600 de grame rezină de cannabis provenită din Spania.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, miercuri, o acţiune în Craiova, în urma căreia doi tineri au ajuns în spatele gratiilor.

În baza informaţiilor deţinute de oamenii legii, au fost făcute două percheziţii, la locuinţele a doi craioveni suspectaţi de trafic de droguri de risc. Însoţiţi de “mascaţi” de la IPJ Dolj, poliţiştii BCCO Craiova au găsit şi ridicat, în urma descinderilor, aproximativ 600 de grame de rezină de cannabis.

“Din cercetările efectuate a reieşit faptul că unul dintre suspecţi ar fi procurat droguri din Spania, pe care le-ar fi introdus în ţară prin intermediul autocarelor de transport de persoane, iar ulterior le-ar fi vândut, împreună cu cel de-al doilea suspect”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, ieri, de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cei doi tineri, Alexandru Drăcea şi Daniel Ispas, ambii în vârstă de 22 de ani, au fost conduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri, iar procurorii au dispus reţinerea acestora pentru trafic de droguri de risc, trafic transfrontalier de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc. În cursul serii de miercuri, cei în cauză au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea acestora pentru 30 de zile. La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale al I.P.J. Dolj.