Craiova a picat Baku, dar cu brio

0
68

CS Universitatea a fost învinsă în primul amical din Antalya de penultima clasată din Azerbaidjan, deşi a dominat şi a avut multe ocazii de gol

După cinci zile de pregătire în Antalya, CS Universitatea a disputat şi primul meci amical, pe care însă l-a pierdut, cu o formaţie din subsolul ligii azere, Ravan Baku. Unicul gol a fost marcat de brazilianul Thiago în minutul 26, în urma unei lovituri de colţ, iar Craiova a ratat mai multe ocazii până la final, autorii fiind Curelea, Precup, Kitanovski, Şerban şi puştiul Ivan, care a fost campion la acest capitol. Ovidiu Stângă a început cu: Brac – Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Velcovici – Precup – Ferfelea, Câju, Şerban – Varga, Curelea. Pe parcursul jocului au intrat: Irimia, Latinovic – Cârjă, Patriche, Vătăjelu, Ganea, Ivan, Sin, Valskis şi Voinea. Dacă iniţial cel de-al doilea amical al cantonamentului din Lara era stabilit pentru ziua de sâmbătă, cu Neftekhimik Nizhnekamsk, din liga a doua din Rusia, aceasta şi-a schimbat programul, aşa că alb-albaştrii vor întâlni mâine, într-un derby studenţesc, formaţia Yonsei University, care evoluează în campionatul universitar din Coreea de Sud. Asiaticii au jucat în ultima săptămână cu Genclerbirligi (0-3) şi cu Metalurg Zaporoje (0-1). Meciul de se va disputa pe stadionul complexului Kervansaray, de la ora 15.30.

Stângă: „Am avut mai multe ocazii decât în tot turul”

Antrenorul Universităţii Craiova s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei, care şi-a creat multe ocazii, dar regretă accidentarea lui Andrei Sin, a doua în Antalya, după cea foarte gravă a lui Gorovei. „Venim după o săptămână grea, a fost un test reuşit, ne-am creat ocazii cât în tot turul, dar lipsa de prospeţime şi-a spus cuvântul şi am ratat ocazii mari. Am jucat în formule noi, cu jucători noi, şi acest lucru s-a văzut. Să termini 80% din acţiuni cu şut la poartă, este în regulă. Rămâne să ne concentrăm, să continuăm pe aceeaşi linie ca şi pregătire fizică, pentru că numai aşa putem să avem prospeţime, luciditate şi forţă să marcăm. Andrei Sin este singura pierdere în urma acestui meci, pentru că a simţit o durere la muşchi. Dacian Varga a avut o evoluţie bună, a făcut diferenţa în multe acţiuni, nu a avut forţa necesară pe ultimii metri pentru a avea reuşitele cu care a obişnuit fotbalul românesc“. Stângă este optimist în privinţa aderării, în timp, a fanilor la proiectul CS Universitatea: „Promovarea se va juca pe teren, nu joacă numele, ci jucătorii care sunt pe teren şi care trebuie să demonstreze că pot să promoveze. Cred că suporterii vor veni uşor-uşor lângă noi, suntem în creştere, suntem implicaţi într-un proiect serios şi asta ne bucură pe toţi, iar problema suporterilor o va rezolva numai timpul“.

Varga: „Ar fi ruşinos să nu promovăm”

Cu un contract de 10.000 de euro pe lună, este evident că Dacian Varga se simte foarte bine la CS Universitatea. La finalul disputei de miercuri, Dacian Varga a spus că se felicită pentru alegerea făcută şi că ar fi ruşinos ca echipa să nu ajungă în Liga I. „Sunt bucuros că am intrat în teren, că pot să joc fotbal. Sunt puţin supărat că nu am reuşit să câştigăm. Este şi o perioadă grea acum pentru noi, abia prima săptămână în cantonament, primul meci, sper ca în următorul amical să câştigăm ca să avem moral bun. Mă simt ca acasă. Băieţii m-au primit senzaţional, îi cunoşteam pe majoritatea. Suntem un grup bun şi sper să promovăm. Avem un preparator fizic bun, care vorbeşte cu fiecare în parte. Sincer nu mă aşteptam să văd atât profesionalism la Craiova, o echipă de liga a doua. Mă felicit că am ales Craiova. Am avut oferte şi din liga întâi, dar am văzut aici un proiect foarte bun, pe termen lung, şi foarte serios. La ce lot avem ar fi ruşinos să nu jucăm în liga întâi. Ne vom pregăti foarte bine aici, în cantonament, şi o să luăm fiecare meci în parte, iar la sfârşit când se trage linie, ne dorim să fim acolo sus şi să promovăm“ a spus Varga.