E – bucurie în educaţie!, la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova

1
964

Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova este beneficiarul unui program de dezvoltare, cu fonduri europene. Înştiinţarea a fost primită pe 14 decembrie, iar de la momentul declanţării proiectului şi până la aprobarea lui a trecut foarte scurt timp. Este vorba despre un proiect pe care instituţia de învăţământ preuniversitar îl aştepta de foarte mult timp.
Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, una dintre unităţile de elită ale învăţământului preuniversitar din toată ţara, nu numai din Dolj, a devenit beneficiarul unui program de dezvoltare, cu fonduri europene. „În data de 14 decembrie 2020, am primit următoarea informație, din partea Ministerului Fondurilor Europene: ”Cererea de finanțare la proiectul „Îmbunătățirea accesului la procesul de învățare în mediul online, în cadrul Colegiului Național ”CAROL I” a fost ADMISĂ, după verificarea administrativă și de eligibilitate.” Cererea de finanțare a fos tdepusă în data de 2 noiembrie 2020, în cadrul PROGRAMULUI OPERAȚIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020 – AXA PRIORITARĂ 2, Actiunea 2.3.3- Denumirea pe proiecte „Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice îndomeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătateși e-cultură – SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE”. Este un proiect pe care l-am așteptat nerăbdători ,încă din vară, atunci când a fost publicată Ordonanța de Urgență 144/2020, privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile , necesare desfășurării , încondiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021, în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2. Pentru că ghidul a suferit modificări , în ultima săptămână din octombrie2020, a trebuit să ne mobilizăm în timp record pentru a putea înscrie candidatura școliinoastre între primele care aveau să acceseze acest program la nivel național. Ne-am dorit prea mult acest lucru și iată că s-a șiîntâmplat… Convocat în ședință extraordinară, Consiliul de administrație al școlii a hotărât aprobarea acestui proiect în valoare de peste un milion de euro, cu rată de cofinanțare de 0% (solicitant direct fiindCOLEGIUL NATIONAL “CAROL I” CRAIOVA)”, a precizat prof. Cristian Angel Stăiculescu, director al Colegiului „Carol I”.

Proiect dedicat unui fost absolvent
Proiectul a vizat, în special, achiziţionarea de hardware TIC, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și achiziţionarea de echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line(laptopuri, camere web conferință, proiectoare, ecrane de proiecție, routere wireless, table interactive, tablete grafice, sisteme management dispozitive).
„Pentru că, exact acum 15 ani, Mihai Pătrașcu, fost absolvent al școlii noastre, recunoscut, pe plan internaţional, ca un informatician de geniu, a primit premiul pentru cel mai bun student în cercetare din S.U.A şi Canada (2005), aducem un sincer și cuvenit elogiu personalității sale, dedicându-i acest proiect de suflet și reîmprospătând memoria inimii tuturor „caroliștilor” cu una dintre personalităţile care au adus, cu adevărat, glorie României, a mai spus Cristian Stăiculescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.