TURNEUL DE LA HUA HIN / Victorie fără emoţii! Simona Halep s-a impus rapid în meciul cu Johanna Konta » Va juca în finala turneului

0
116
SINGAPORE – OCTOBER 27: Simona Halep of Romania plays a forehand in her singles match against Elina Svitolina of Ukraine during day 6 of the BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global at Singapore Sports Hub on October 27, 2017 in Singapore. (Photo by Julian Finney/Getty Images for WTA)

Halep, Konta, Pliskova şi Ostapenko au fost primite cu entuziasm la Thailand World Tennis Championship. În prima semifinală, Simona a început tare în faţa Johannei Konta, 6-3 în primul set, pe care l-a închis în stil de mare campioană.

Condusă cu 2-1 în setul secund, Halep i-a dat replica britanicei cu lovituri care au ridicat publicul în picioare. Numărul unu WTA a câştigat actul cu acelaşi scor ca în primul set, 6-3.

”Cred că am jucat foarte bine în primul meci din noul sezon, m-am antrenat chiar foarte bine acasă în România, am venit pregătită. Am fost pregătită să joc acest meci. Știam că va fi dificil, totul a mers bine şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine să mă încurajaţi. Vă mulţumesc pe această cale”, a spus la final Halep.

Ulterior, Simona a glumit spunând că a îmbătrânit în condiţiile în care necesită o pauză de recuperare mai îndelungată: ”După Turneul Campioanelor, de la Singapore, am avut patru săptămâni libere, e cea mai lungă perioadă pentru că îmbătrânesc şi am nevoie de o săptămână în plus, în fiecare an. A fost bine că am avut o pauză. Sezonul trecut a fost foarte dur pentru mine, din punct de vedere emoţional, am avut nevoie de odihnă.”

Românca se va duela în ultimul act cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (4 WTA), care a trecut în cea de-a doua semifinală de letona Jelena Ostapenko (7 WTA), scor 6-1, 6-4, după o oră şi două minute de joc. 

Finala va avea loc duminică, 24 decembrie, de la ora 13:30