Fără antrenorul Rami Hadar, SCMU a pierdut ultimele 3 meciuri din 2017, de fiecare dată încasând peste 100 de puncte / Baschetbaliştii Craiovei au terminat anul în genunchi

0
227

În ultima dispută din 2017, BC Timişoara – SCMU Craiova 107-95, pe sferturi: 25-32, 29-20, 25-20, 28-23

SCMU Craiova a revenit pe Bega pentru un nou duel cu BC Timişoara, formaţia care a eliminat-o din primul tur al Cupei României în acest sezon. În precedenta dispută, echipa lui Rami Hadar s-a impus, după o serie incredibilă de aruncări de 3 puncte, dar insuficientă pentru calificare. Ca şi în meciurile de la Sibiu şi de acasă cu U BT Cluj Napoca, formaţia din Bănie a fost lipsită de antrenorul principal, Rami Hadar, care nu a primit viza de şedere în România şi, aşa cum a promis managerul Marius Toma, ar trebui ca în curând să vedem un alt tehnician pe bancă. Astfel, iniţiativa aducerii unui antrenor cu nume în Bănie este aproape de eşua, atât prin prisma rezultatelor, sub aşteptări, dar şi din cauze organizatorice, israelianul fiind expulzat din motive de viză.

În sala „Constantin Jude” meciul a fost precedat de tradiţionala acţiune dinaintea Sărbătorilor la meciurile din Liga Naţională, prin care fanii au donat jucării de pluş pentru copiii defavorizaţi. Bănăţenii veneau după 3 victorii consecutive, care i-au adus pe podium, în timp ce Craiova avea două eşecuri la rând, ambele fără antrenorul Hadar. Şi totuşi, alb-albaştrii au început bine. Aleksandrov n-a fost în grija lui Drăguşin, care a făcut „pereche” cu Samuels, şi sârbul a adus puncte uşor sub panou. Siriscevic a adăugat două „triţe”, pentru o diferenţă de 3 posesii. Popa Calotă şi Jeremic au răspuns cu coşuri de 2 puncte pe pătrunderi, dar la prima pauză alb-albaştrii conduceau cu 32-25. A fost un prim sfert foarte spectaculos, în care s-au marcat puncte cât pentru o jumătate de meci, craiovenii având 4 din 6 din afara semicercului.

În doar două minute de la reluare, bănăţenii au egalat la 34, având superioritate la recuperare, iar Craiova a solicitat time-out. Fără folos, fiindcă gazdele au continuat să domine net la mingile recuperate şi au ajuns la 44-38, în condiţiile în care la SCMU au evoluat mai multe rezervele. Surprinzător, diferenţa în sfertul secund au făcut-o românii, „John” Drăguşin şi „Kevin” Popa Calotă având acţiuni remarcabile. Ultimul minut le-a aparţinut băieţilor lui Marius Toma, care au revenit şi s-au apropiat la o posesie, după ce Ivan Siriscevic a mai reuşit un coş de „afară”, în ultimele secunde. La pauza mare, Timişoara conducea cu 54-52.

Din sfertul al treilea, diferenţa dintre echipe s-a resimţit mai net, iar după ce Radu Vârnă a comis o „antisportivă” gazdele au ajuns la 11 puncte avantaj. Timişoara a arătat „mai echipă”, cu scheme de joc, cu omogenitate şi determinare superioare, în timp ce Craiova s-a bazat mai mult pe acţiuni individuale şi pe aruncări de la distanţă, uitând de multe ori de recuperare. De la maximul de 14 puncte, Craiova a mai redus diferenţa tot pe final de sfert, prin două aruncări ale lui Martinic, după 30 de minute scorul fiind 79-72.

Debutul sfertului patru dădea impresia că vom asista la un final de meci strâns, dar imediat Nick Novak şi Martij Paasoja au mai confirmat încă o dată că nu au ce căuta în lotul Craiovei. Cei doi fundaşi au făcut 3 turn-over-uri puerile, iar Timişoara avea din nou avantaj confortabil, 87-77. De altfel, sfertul decisiv, în care alb-albaştrii ar fi trebuit să se concentreze la maxim şi să se dăruiască total a prilejuit gafe monumentale, pase neverosimile la adversari, de parcă ar fi vrut să piardă meciul. Finalul a fost dezastruos, gazdele impinându-se cu 107-95, pe sferturi: 25-32, 29-20, 25-20, 28-23. Craiova pierde al treilea meci consecutiv, de fiecare dată încasând peste 100 de puncte, iar schimbările anunţate de Marius Toma ar trebui să survină cât mai curând, altfel echipa va diputa turneul 7-12, alături de echipe de duzină.

Au jucat pentru SCMU Craiova: Martinic 23 de puncte, Siriscevic 22, Aleksandrov 14, Samuels 9, Kikos 9, Vârnă 7, Novak 6, Orbeanu 5, Berceanu, Paasoja.