Grupă grea pentru tricolorii under 21 la Euro 2019

0
72

România under 21 va fi în grupa C, cu Anglia, Franţa şi Croaţia, la Euro 2019, turneu organizat în Italia şi San Marino, între 16 şi 30 iunie.

În grupa A sunt: Italia, Spania, Belgia şi Polonia, iar în grupa B au fost extrase: Germania, Danemarca, Austria şi Serbia. Câştigătoarele grupelor şi cea mai bună clasată pe locul 2 vor merge în semifinale.

Două dintre adversarele tricolorilor, Franţa şi Anglia, sunt principalele favorite la titlu, conform caselor de pariuri.

Anglia va veni la Euro cu generaţia campioană mondială la under 20, iar eligibil este şi Delle Alli, vedeta lui Tottenham. În lot mai sunt: Solanke şi Alexander Arnold, finalişti de Champions League cu Liverpool, Lookman, de la Everton, pentru care RB Leipzig a oferit în vara trecută 20 de milioane de euro, Foden, puştiul de 18 ani căruia Guardiola îi oferă minute la Manchester City,

Franţa – Cocoşii nu-l vor aduce probabil pe Mbappe, dar au o pleiadă de alţi fotbalişti de mare valoare, printre care: tripleta teribilă de la Lyon: M. Dembele-Aouar-Tousart, apoi fostul adversar a Ştiinţei, Upamecano, de la RB Leipzig, dar şi Abdou Diallo de la Dortmund sau Niakhate de la Mainz.

Croaţia – Vedeta Croaţiei este Vlasic, de la ŢSKA Moscova, cel care a marcat în victoria ruşilor cu Real Madrid, în Champions League. Caleta Car, de la Marseille, Brekalo de la Wolfsburg, Halilovic de la Milan, fost la Barcelona, Basic de la Bordeaux sunt alţi jucători importanţi ai croaţilor.