Burleanu, impresionat de stadionul Craiovei: „Mi-aş fi dorit să joace echipa naţională la inaugurare”

0
41

IMG_5204Preşedintele FRF a inspectat ieri arena în construcţie, alături de primarul Băniei, Lia Olguţa Vasilescu

Apropierea finalizării lucrărilor la noul stadion al Craiovei a prilejuit şi vizita preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal pe şantierul unde se conturează o arenă ultramodernă, de 30.000 de locuri şi 50 de milioane de euro. Însoţit de primarul Băniei, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi de foşti conducători ai Universităţii aflaţi acum în staff-ul FRF, Gheorghiţă Geolgău şi Felix Grigore, Răzvan Burleanu a poposit în înaltul Peluzei Sud a stadionului, unde a fost informat de constructori despre toate facilităţile pe care le va avea edificiul, dar şi de faptul că inaugurarea va avea loc în primăvara anului viitor. Reprezentanţii firmei care se ocupă de ridicarea arenei pretind că noul termen, luna martie, va fi respectat: „Nu avem de ce să mai întârziem, în luna martie este gata, deja 70-80 % este realizat stadionul”.

Burleanu s-a declarat extrem de satisfăcut de ceea ce a văzut la Craiova, promiţând că în toamna anului viitor se va organiza şi un meci din preliminarii pe noul „Ion Oblemenco”.

„Este un stadion fantastic, din punctul meu de vedere. Mi-aş dori să joace echipa naţională la inaugurare, dar, din păcate, nu ne permite calendarul competiţional. Tricolorii vor veni însă la Craiova, unde vom juca ori cu Armenia, ori cu Kazahstan, în septembrie-octombrie 2017. Nu mă aşteptam ca totul să decurgă atât de bine la Craiova, sunt surprins plăcut. Este o arenă admirabilă, la fel ca şi parcursul echipei din acest campionat. Universitatea ţine pasul cu Steaua şi doar o victorie i-a lipsit să o egaleze. Vătăjelu, Ivan şi Bancu sunt în vizorul lui Daum, dar şi alţii mai tineri, precum Bancu (n.r., Ivan şi Vătăjelu sunt, de fapt, mai tineri decât Bancu, primul cu 5 ani, al doilea cu un an).stadion

Primarul Craiovei a anunţat că amicalul Craiovei cu Real Madrid la inaugurarea arenei nu reprezenta decât o dorinţă personală şi nu s-a încercat aducerea „galacticilor” în Bănie, însă invitaţii de onoare la eveniment vor fi componenţii Craiovei Maxima. „Credem că stadionul va fi gata în luna martie. Puteam să-l terminăm şi mai devreme, dar lucrările au stagnat din pricina unor izvoare descoperite la Peluza Nord. Au am venit aproape zilnic să văd stadiul lucrărilor şi pot spune că acestea au decurs foarte bine. Acum un an şi o lună era teren viran aici şi acum suntem aproape de finalizare. Mai sunt interioarele şi fermele, care se montează foarte uşor. Eu mi-aş fi dorit să jucăm cu Real Madrid, dar vă daţi seama că este imposibil, ei îşi programează meciurile cu un an înainte, iar noi nu ştiam din timp când va fi gata arena. Ne vom consulta şi cu cei de la club să vedem ce adversar va veni la inaugurare. Cu siguranţă, Craiova Maxima va fi invitată atunci pentru un meci demonstrativ” a declarat Lia Olguţa Vasilescu.