„Vrăjitorul din Oz” a obținut două premii la Festivalul „ImPuls” al Teatrului de Animație Țăndărică

0
1062

„Vrăjitorul din Oz”, cea mai recentă producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”, aduce două premii la Craiova de la cea de-a XI-a ediție – una aniversară – a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație „ImPuls”, organizată de Teatrul de Animație Țăndărică din București, între 7 și 18 noiembrie. Musicalul pentru copii, în regia lui Cristian Mitescu, a fost distins cu „Premiul pentru scenografie” – acordat scenografei Eugenia Tărășescu-Jianu, și „Premiul pentru muzica originală” – care a revenit compozitorului Alexandru Berehoi.

În amintita perioadă, Teatrul Țăndărică a îmbrăcat ținuta de sărbătoare și și-a întâmpinat publicul cu peste 70 de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și adulților. Și asta pentru că ediția festivalului a fost una cu totul specială, în cadrul căreia s-a desfășurat Gala Aniversară „ȚĂNDĂRICĂ 70”. La eveniment au participat trupe din țară, ca și din China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia și Polonia, pe lângă spectacole programul cuprinzând ateliere, conferințe, dialoguri și discuții teatrale, lansări de carte, decernarea premiilor de excelență în animația românească, precum și gala aniversară.

De asemenea, pe toată perioada festivalului, a fost prezentată expoziția „Călătoria lui Țăndărică”, cu marionete atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului, păpuși care marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artişti, cât şi personaje ce au consacrat această artă teatrală. Tema ediției din acest an a fost „Teatrul pentru copii şi tineret faţă în faţă cu publicul său”.

„Vrăjitorul din Oz”, producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova, a fost prezentat publicului bucureștean miercuri, 18 noiembrie, fiind intens aplaudat de public, dar și premiat de juriu. Spectacolul este adaptare după L. Frank Baum, cu scenariul şi regia semnate Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărăşescu-Jianu, muzica Alexandru Berehoi, coregrafia Ionuţ Sergiu Anghel. Viață personajelor dau actorii Mugur Prisăcaru, Alis Ianoş, Cosmin Dolea, Emanuel Popescu, Daniel Mirea, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu și Alla Cebotari. „Vrăjitorul din Oz” a mai fost prezent în această toamnă în Alba Iulia, la Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, și la Festivalul Internațional „Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova.

Președinte de onoare al juriului Festivalului „ImPuls” a fost criticul de teatru Ion Parhon, rolul de președinte revenindu-i cunoscutului actor, dramaturg și regizor Mihai Gruia Sandu. Din juriu au făcut parte criticii de teatru Shu-ming Ju, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Daria Dimiu, Cristina Rusiecki, Maria Mierluț și Raluca Tulbure.