Poliţiştii doljeni, în mijlocul preşcolarilor şi elevilor

0
174

În ultima zi de şcoală, dinaintea primei vacanţe din acest an şcolar, poliţiştii doljeni au fost în mijlocul preşcolarilor şi elevilor de la două unităţi de învăţământ din Dolj, prezentându-le copiilor lecţii de educaţie rutieră şi de prevenire a victimizării minorilor.

Astfel, polițiști ai Biroului Siguranță Școlară și Serviciului Rutier Dolj au desfășurat activități de educație rutieră și de prevenire a victimizării minorilor în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ,,Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova, la care au participat 40 de preșcolari. Poliţiştii le-au prezentat celor mici regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga. Totodată, aceştia au învățat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului. Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de poliţişti.

Polițiștii din Bechet – în mijlocul copiilor, la Școala Gimnazială din Sadova

În aceeaşi zi, polițiștii din Bechet au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială din Sadova, cu 30 de elevi ai claselor a V-a , a VII-a, respectiv a VIII-a, scopul principal fiind conștientizarea importanței adoptării unei conduite preventive, prin care se poate evita riscul de a fi victimă, dar și de a fi în postura de a săvârși fapte care contravin legii, de natură contravențională sau penală. Una dintre temele discutate cu elevii a fost prevenirea infractiunilor comise cu violentă. Astfel, prin exemple concrete, elevilor le-au fost transmise recomandări și soluții nonviolente la rezolvarea unor situații de violență în care pot fi implicați. De asemenea, le-au fost prezentate teme privind prevenirea consumului de droguri, bullying/cyberbullying, respectarea regimului circulației rutiere sau utilizarea internetului în siguranță.