Peste 24 de milioane de euro vor fi investite în modernizarea infrastructurii Aeroportului Craiova

0
65

Peste 24 de milioane de euro vor fi investite în modernizarea infrastructurii Aeroportului Craiova, ca urmare a acceptării proiectului de către experții JASPERS și Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a declarat că, la finalul investiţiei, Aeroportul Craiova va deveni unul dintre cele mai moderne din ţară, condiţiile asigurate operatorilor aerieni recomandându-l ca aeroport-rezervă pentru Otopeni.

„Avem o veste extraordinară privind Aeroportul Craiova, pentru care începe oficial o nouă etapă a modernizării, de data aceasta cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transport. Este vorba despre o sumă de peste 24 de milioane de euro pentru investiții în infrastructură, bani atraşi de către Consiliul Judeţean Dolj şi Aeroportul Craiova, printr-un proiect la care lucrăm de câţiva ani.

Avem, așadar, susținerea financiară pentru a-l pune în operă la deplina amploare la care l-am gândit – o lucrare care să reziste probei timpului. Autoritatea responsabilă din cadrul Ministerului Transporturilor ne-a anunţat că soluţia noastră tehnică a fost agreată şi de experţii JASPERS, precizându-ne că pot fi începute demersurile pentru organizarea licitaţiei de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Vedem astăzi că se materializează un proiect al nostru căruia, atunci când îl anunţam prima dată, mulţi poate că nu îi dădeau mari şanse de izbândă. Dar se ştie că soarta ţine cu cei curajoşi, iar noi ne-am bătut ani la rând, având convingerea fermă că vom reuşi.

Această investiție de 24 de milioane de euro n-ar fi fost posibilă dacă, în ultimii ani, CJ Dolj n-ar fi alocat alte câteva milioane de euro din bugetul propriu pentru ceea ce a însemnat, practic, aducerea acestui aeroport la standarde europene. Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni și tuturor celor care au susținut și și-au dat concursul la reușita acestui plan ambițios, cu satisfacția că, iată, astăzi avem ocazia să vedem încă o dată toate aceste eforturi recompensate. ..”

amanunte in editia print de maine