Liviu Dragnea in dialog cu mediul privat despre descentralizarea administrativa

0
82

Joi, 24 octombrie 2013, incepand cu ora 9:00,Oxygen Events organizeaza un nou eveniment din seria “Romania, INCOTRO?”, avand ca  tema:  “DEZVOLTAREA REGIONALA. Evenimentul este organizat cu sprijinul Bancii Mondiale si al Bancii Nationale a Romaniei si va avea loc la  Arenele BNR, Centrul de Perfectionare Profesionala si Activitati Sociale, Strada Dr. Joseph Lister, Nr 37.

Conferinta trateaza problematica dezvoltarii regionale si posibilele modificari administrativ-teritoriale din perspectiva economica, la eveniment participand nume sonore din administratia publica si mediul de afaceri.

Va rog sa gasiti in atasament programul evenimentului.

Evenimentul va fi deschis de catre domnul Liviu Dragnea, viceprim-ministrul si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice iar moderatorii evenimentului sunt Valentin LAZEA, economist sef, Banca Nationala a Romaniei si Victor GIOSAN, consultant international.

In termeni conceptuali, guvernantii ne prezinta o politica de dezvoltare regionala in care ne dorim cu totii sa credem, si care urmareste impulsionarea si diversificarea activitatilor economice, stimularea investitiilor in sectorul privat, cresterea locurilor de munca si nu in cele din urma cresterea calitatii vietii.

Pe langa eforturile guvernamentale in sensul dezvoltarii regionale pe care orice putere administrativa are obligatia sa le depuna cu cea mai buna pricepere, ca stat membru al Uniunii europene, nu trebuie sa neglijam fondurile comunitare pe care le avem la dispozitie. Asadar, fie ca vorbim de modificarea cadrului institutional regional sau de absorbtia fondurilor europene, toate trebuie sa conduca in directia dezvoltarii si aplicarii unei strategii coerente de dezvoltare regionala.

 

Iar pentru ca obiectivul primordial al acestui eveniment consta in conexarea si intarirea parteneriatului intre toti factorii implicati in domeniul dezvoltarii regionale, ne-am propus sa aducem la aceasi masa reprezentanti de top ai administratiei centrale si regionale, ai mediului de afaceri, ai societatii civile si academice.