Baschetbaliştii Craiovei speră să surprindă Oradea, în Cupa României

0
111

Baschetbaliştii Craiovei revin într-un meci oficial în faţa propriului public, vineri, de la ora 20, în Sala Polivalentă, cu ocazia meciului din prima fază a Cupei României, contra vicecampioanei, CSM CSU Oradea.

SCMU Craiova şi-a prezentat lotul luni, într-un amical cu formaţia bulgară Balkan Botevgrad, desfăşurat într-un anonimat total. De această dată, sunt aşteptaţi cât mai mulţi fani la Polivalentă, chiar spre maximum permis, adică în jurul a 1.300 de spectatori, ţinând cont că oraşul Craiova este în scenariul roşu al pandemiei. Astfel, accesul la evenimentele sportive în spații închise poate fi realizat cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea e permisă pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Pentru a veni în sprijinul spectatorilor care doresc să participe la primul joc oficial al sezonului, partenerul SCM Craiova, VITAPLUS Medical, va avea deschis centrul de testare din incinta Sălii Polivalente, vineri, cu începere de la ora 16, iar prețul unui test antigen va fi de 25 de lei. Prețul unui bilet de acces în Sala Polivalentă, la partida de baschet masculin SCM Universitatea Craiova – CSM Oradea, este de 10 lei.

„Faţă de alte săli din România, putem avea şi în aceste condiţii peste 1.200-1.300 de spectatori, sperăm să ca fanii să depăşească aceste temeri şi vină la sală, un sport spectaculos precum baschetul are nevoie de spectatori şi sperăm ca lucrurile să se îndrepte rapid” a precizat team-managerul echipei din Bănie, Marius Toma.

Kakiouzis: „Suntem o echipă nouă şi putem surprinde adversarii cu stilul nostru”

Antrenorul antrenorul grec al SCM Craiova, Michalis Kakiouzis, a prezentat situaţia echipei şi a prefaţat primul meci şi sezonul care începe. „Suntem bucuroşi că am ajuns la primul meci al sezonului, după perioada de pregătire şi presezon. Oradea este una dintre cele mai bune echipe din România şi vom încerca să dăm totul, să jucăm bine şi chiar să trecem mai departe în Cupă. Va fi foarte greu, nu numai pentru că Oradea este o echipă bună, dar şi pentru că avem o echipă nouă,  jucătorii au venit recent, cu câteva excepţii. Sperăm să ajungem treptat la rezultatele pe care oraşul şi fanii le doresc. Nu avem o privire de ansamblu asupra celorlalte echipe, fiind început de sezon, dar eu mă concentrez pe echipa mea, vreau să fie mai bună de la zi la zi, de la un antrenament la altul şi vom încerca să câştigăm fiecare meci. Ne dorim să trecem mai departe, suntem mulţumiţi de echipa pe care o avem şi că am reuşit să aducem aceşti jucători, însă suntem la început, urmează să omogenizăm acest grup. Poate fi şi un avantaj că suntem o echipă nouă şi nu ne cunosc adversarii, nu ştiu ce stil avem şi ne bazăm şi pe acest lucru. Mă hrănesc cu presiunea, am trăit cu ea mereu, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, numai astfel poţi câştiga” a declarat elenul.

„Mă bucur că începem sezonul şi mă bucur că sunt căpitanul echipei pentru sezonul următor, probabil s-a ţinut cont de experienţa mea, mie nu-mi place să schimb echipele des, vreau să am rezultate, îmi place performanţa. Vrem să vedem unde ne aflăm, cu ocazia meciului cu Oradea, perioada de pregătire a fost destul de scurtă, dar am început să ne cunoaştem tot mai bine şi cred că de la meci la meci vom creşte ca joc. Noul antrenor pune mare accent pe apărare, încearcă să ne insufle această agresivitate, de a munci cât mai mult, care la noi cam lipseşte, în România. E trist că am jucat atâta timp fără spectatori, mie îmi place să joc cu sala plină chiar şi în deplasare. Sperăm să vină cât mai mulţi suporteri la Polivalentă. Putem specula faptul că Oradea începe mai greu sezonul, ei îşi doresc să fie în maximum de formă mai spre final. Anul trecut i-am învins în Cupa României, dar au fost alte condiţii, eram calificaţi deja şi nu mai aveam presiune” a spus noul căpitan al echipei craiovene, Bogdan Ţâbârnă.