Bookmakerii o consideră pe Lia Olguţa Vasilescu mare favorită să redevină primarul Craiovei

0
936

Casele de pariuri oferă o cotă de 1,03 la 1 pentru victoria candidatului PSD la alegerile de duminică, din Bănie

Casele de pariuri au afişat deja cotele pentru alegerile locale de duminică, din România. În Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, de la Partidul Social Democrat, este favorită certă la un nou mandat de primar, în opinia bookmakerilor, care oferă o cotă de 1,03 la 1, pentru un pariu pe fostul Ministru al Muncii. În termeni fotbalistici, este ca şi cum Universitatea Craiova ar avea adversari în lupta pentru titlu în Liga I formaţii de ligă judeţeană. Spre exemplu, la 100 lei pariaţi pe victoria Liei Olguţa Vasilescu, câştigul ar fi de numai 3 lei. În aceste condiţii,  următorii clasaţi sunt evaluaţi numai cu şanse teoretice pentru fotoliul de prim-edil al Băniei, toţi fiind consideraţi out-sideri. Pe locul secund, dar la mare distanţă, în opinia caselor de pariuri, se află un alt fost primar al urbei, Antonie Solomon, de la Partidul Ecologist Român, cu o cotă de 8 la 1, iar podiumul este completat de candidatul liberal Nicolae Giugea, al cărui eventual succes ar fi răsplătit cu o sumă de 15 ori mai mare decât cea pariată. Încă doi candidaţi mai primesc cote din partea caselor de pariuri, respectiv Lucian Săuleanu, de la USR Plus, cotă 50 la 1, şi Eduard Ciceu, de la Pro România, cu o cotă 100 la 1. Restul de şase candidaţi nu sunt incluşi nici măcar pe lista de pariuri la  alegerile de duminică.

Numai Emil Boc (PNL), la Cluj, Astrid Fodor (FDGR), la Sibiu, Robert Negoiţă (PSD), pentru sectorul 3 Bucureşti şi Daniel Băluţă (PSD), pentru sectorul 4 Bucureşti mai sunt sunt cotaţi de bookmakeri cu şanse aşa de mari ca Olguţa Vasilescu să fie aleşi primari la alegerile de duminică. Mult mai echilibrată este lupta pentru Primăria Capitalei, unde Nicuşor Dan, de la USR, are o cotă de 1,7 la 1 pentru a deveni primar, iar o victorie a actualului conducător al Bucureştiului, Gabriela Firea, este răsplătită cu dublul mizei, respectiv 2 la 1. Pe locul 3, la mare distanţă de cei doi favoriţi, se află fostul preşedinte Traian Băsescu (cotă 10 la 1). Se poate paria până duminică, la ora 7 dimineaţa. Interesant este că, faţă de pariurile clasice, pariorii se pot implica în rezultatul alegerilor, dacă vor vota. Ca şi la vot, pot paria numai persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Echilibrată este considerată şi lupta pentru Casa Albă, de anul acesta, candidatul democrat Joe Biden fiind uşor favorit, cotă 1,8 la 1, în timp ce actualul preşedinte al SUA, republicanul Donald Trump, are cotă 2 la 1.

 

Cotele pentru candidaţii la postul de primar al Craiovei, la alegerile de duminică:

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) – cotă 1,03 la 1

Antonie Solomon (PER) – cotă 8 la 1

Nicolae Giugea (PNL) – cotă 15 la 1

Lucian Săuleanu (USR Plus) – cotă 50 la 1

Eduard Ciceu (Pro România) – cotă 100 la 1