Piața Dezrobirii va fi scoasă la licitație

0
278

SC Piețe și Târguri dă startul modernizării Pieţei Dezrobirii, lansând în aceste zile licitaţia pentru execuţia noului platou agroalimentar. Investiția este estimată la suma de 100.000 de lei, banii fiind alocați în întregime din bugetul propriu al societății care administrează piețele din Craiova.

Platoul cel nou va fi ridicat pe același amplasament, respectiv la intersecţia străzilor „Dezrobirii” şi „Traian Lalescu”. Potrivit autorităților, construcţia va adăposti tarabele de legume și fructe, dând posibilitatea comercianţilor să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mai bune, feriţi de ploaie sau zăpadă, faţă de momentul actual, când comercializarea se face pe un platou deschis. „Investiţia va fi suportată integral din bugetul societăţii noastre şi ar urma să fie finalizată până la finele acestui an”, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Piețe și Târguri SRL Craiova.

O piață de tip open-space

Potrivit reprezentanților Piețelor, noua hală, de tip open-space, va avea o structură metalică şi un acoperiş în patru ape, din panouri termoizolante. Învelitoarea va fi prevăzută cu parazăpezi şi sistem de scurgere a apelor (jgheaburi şi burlane metalice). Platoul agroalimentar va dispune de alimentare cu apă, canalizare şi alimentare cu electricitate, iluminatul urmând să fie asigurat cu tuburi fluorescente. În cadrul proiectului ar mai urma să fie amenajată o alee auto, dar și două locuri de parcare cu acces din strada „Dezrobirii”. Durata de execuție este de cinci luni, dar se dorește să se finalizeze până la sfârșitul acestui an.

O lucrare de 100.000 de lei, din buget propriu

O altă piață care va fi reabilitată cu bani de la bugetul Piețelor este cea din zona Gării Craiova. Deși studiile de fezabilitate ale ambelor piețe au fost aprobate împreună, la mijlocul acestei veri, această lucrare nu este atât de avansată. Deși se vorbește de o lună despre reconstrucția pieței, licitația nu a fost deocamdată lansată. Potrivit proiectului, Piața Gării va avea o formă pătrată și va fi împrejmuită cu panouri termoizolante de tip sandwich. Pe laterale se vor găsi spații comerciale, iar pe latura care va închide litera „U” vor fi construit un galantar pentru brânză și lapte, precum și sediul administrației.

Piața Gării mai așteaptă

Costurile lucrărilor de modernizare a celor două piețe, așa cum au fost votate de consilierii locali odată cu studiile de fezabilitate, ar urma să se ridice la suma totală de 874.280 de lei. Reprezentanții Piețelor au anunțat că valoarea Pieței Dezrobirii, prima care va fi scoasă la licitație, trebuie să fie în limita a 100.000 de lei. Restul de bani, care au fost prevăzuți și în bugetul de investiții al SC Piețe și Târguri SRL Craiova, va fi alocat pentru lucrările care se vor face la Piața Gării, acolo unde se are în vedere o reconstrucție de la zero a spațiului agroalimentar. Construcția va semăna cu Hala Măcelarilor care se găsește în Piața Centrală. Această lucrare este mai costisitoare deoarece noua Piață va trebui să semene cu Hala de carne din Piața Centrală, care a fost mutată, la rândul ei, din fosta Piață Marșeu, existentă pe terenul pe care se află acum clădirea Teatrului Național „Marin Sorescu”.