Pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii /Managerii renunţă la clasicele fişiere Excel

0
306

Soluţiile informatice CPM (Corporate Performance Management) permit managerilor să renunţe la clasicele fişiere Excel pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii, rezultatele devenind mai fiabile şi mai puţin costisitoare.

Acestea combină elementele de planificare şi control al performanţei companiei cu cele de Business Intelligence (BI), principalele lor funcţionalităţi fiind: bugetare, planificare şi prognoză; analiza profitabilităţii; managementul strategiei; consolidare financiară; raportare; analiză; dashboard-uri; scorecard-uri şi hărţi strategice. Datorită evoluţiei accelerate a afacerii, a planurilor de creştere a activităţii de export şi nu numai, managerii Prodal ’94, una dintre cele mai mari companii româneşti producătoare de băuturi alcoolice, au simţit nevoia unei soluţii performante care să facă faţă cu succes cerinţelor legate de bugetare şi raportare.

Ne-am dorit să avem acces la informaţie în timp real

Pentru aceasta au ales aplicaţia CPM a Senior Software, cu ajutorul căreia pot crea cu uşurință bugetele, beneficiind în acelaşi timp de funcţionalitățile avansate de raportare pe care aceasta le pune la dispoziţie: „drag&drop”, „drill-down”, interogări de tip „what-if” sau „what-for” ş.a.m.d. De asemenea, interfaţa intuitivă a aplicaţiei CPM permite crearea oricărui raport – de la cele operaţionale până la cele de analiză a cash-flow-ului sau a profitabilităţii – fără cunoştinţe de programare. „Ne-am dorit să avem acces la informaţie în timp real şi să putem gestiona atât rapoartele cât şi bugetele într-o singură soluţie, iar aplicația CPM a răspuns acestor nevoi. La fel de importantă a fost şi posibilitatea introducerii datelor direct în aplicaţia CPM, ceea ce nu am regăsit în alte soluţii de raportare”, a declarat Cristian Nastase, CFO Prodal ’94.

Înainte de implementarea soluţiei de bugetare şi raportare de la Senior Software, informaţiile cu privire la bugetele Prodal `94 erau centralizate şi prelucrate în fişiere Excel. Acest proces era greoi şi ducea la întârzieri în luarea deciziilor. „În prezent, cu ajutorul soluției CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot să obţină foarte repede orice informaţie dorită. Timpul economisit şi faptul că tabloul de bord poate fi văzut de oriunde sunt principalele avantaje ale soluţiei. Utilizarea unui astfel de soft contează foarte mult, pentru că îşi oferă acces foarte uşor la informaţii şi astfel poţi obţine o imagine de ansamblu asupra afacerii”, a completat Cristian Năstase.