Valeriu Zgonea l-a primit pe noul ambasador al SUA în România

0
221

Preşedintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, l-a primit, ieri, pe noul ambasador al SUA în România, Hans G. Klemm, care a sosit duminică seara la Bucureşti. În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au trecut în revistă principalele repere ale agendei bilaterale, apreciind nivelul excelent şi privilegiat al relaţiilor româno-americane, construite și amplificate în jurul idealurilor, valorilor şi a intereselor de securitate, politice şi economice, împărtăşite de cele două state.

Președintele Camerei Deputaților i-a urat noului ambasador ”Bun venit în România!” și a evocat relaţiile speciale şi parteneriatul dintre România şi Statele Unite ale Americii, în contextul în care în acest an s-au împlinit 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state. ”România este prieten, partener strategic şi aliat al Statelor Unite ale Americii”, a declarat Valeriu Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților și-a exprimat, totodată,  interesul pentru dezvoltarea dialogului bilateral la nivel parlamentar, care poate avea o contribuție importantă la promovarea priorităților de interes major, exprimându-și speranța amplificării cooperării dintre Grupul “Pro America”‘ din Parlamentul României și Caucus Group “Pro Romania” din Congresul SUA. De asemenea, au fost abordate teme referitoare la stabilitatea şi securitatea din regiune, în special evoluţiile din vecinătatea României.

Împreună cu SUA, România a îmbrăţişat democraţia

Excelența Sa Hans Klemm a remarcat rolul cheie al țării noastre în asigurarea stabilității, securității și prosperității în Europa de Sud-Est, apreciind eforturile deosebite ale României pentru întărirea statului de drept și lupta anticorupție. Totodată, a susținut că România este un aliat ferm al NATO şi o ţară cu o contribuţie semnificativă la pacea şi securitatea internaţională. Împreună cu SUA, România a îmbrăţişat democraţia şi urmăreşte să asigure securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi într-o Europă întreagă, liberă şi în pace, a mai spus noul ambasador al SUA în România.

Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezenţa secretarului de Stat, John Kerry, şi a ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.