Aşteptându-l pe Piţurcă, alb-albaştrii întâlnesc Astra

0
435
Cu siguranţă emulaţia venirii lui Victor Piţurcă în Bănie se va simţi încă de la meciul de astăzi, în care Ştiinţa întâlneşte Astra Giurgiu. Cornel Papură, spune că se aşteaptă la o replică solidă a adversarilor, care au jucători de calitate, dar crede că dacă echipa sa se ridică la nivelul meciului retur cu AEK Atena, atunci va fi foarte greu de învins în Liga I. „Ne aşteaptă un meci contra unei echipe cu jucători de calitate şi trebuie să ne ridicăm jocul la un nivel bun pentru a reuşi să câştigăm. Astra are jucători care pot face diferenţa în orice moment, chiar dacă au şi ei ceva probleme cu accidentările. Jucătorii Astrei nu cred că se pretează la a se apăra, nu pot refuza jocul, fiindcă au calitate. Dacă ne vom concentra şi vom aborda meciul precum returul de la Atena cred că vom câştiga. De fapt, asta trebuie să fie baza de la care plecăm, meciul de la Atena, fiindcă va fi greu să pierdem vreun meci în campionat dacă vom juca aşa cum am făcut-o la Atena. E păcat că am ieşit din Europa League, dacă arbitrul lua deciziile corecte aveam şanse la calificare. Pe de altă parte, e normal să fim mai proaspeţi în campionat de acum încolo” a declarat Cornel Papură.
Tehnicianul oltean, care va împlini 46 de ani pe 5 septembrie, de ziua Universităţii Craiova, este contrariat de atitudinea suporterilor craioveni faţă de el, deşi  statistica spune că Universitatea are cel mai bun început de sezon din ultimii ani şi a trecut două tururi în cupele europene, ce nu se întâmplase de foarte mult timp în Bănie. „Am întâlnit această ostilitate pe care nu o înţeleg. Am avut un început bun de campionat, nu am mai trecut de mult de două tururi preliminare în cupele europene, iar la Atena am avut 6-7 ocazii, ni s-a anulat un gol valabil şi nu am primit un penalty clar. Sper ca mentalitatea asta păguboasă să se schimbe în decursul vieţii mele. Dacă publicul ne-ar încuraja ar fi mai bine. Spre exemplu, în minutul 60 al meciului cu Sepsi un jucător a greşit şi a fost apostrofat, aşa am pierdut cu toţii contra unei echipe care a ajuns o singură dată la poartă. Este alegerea fiecăruia cum reacţionează, fanii se pot manifesta cum vor, dar ne ajută mai mult dacă ne sunt alături” spune tehnicianul.
Koljic revine, dar la meciul cu Voluntari
Cornel Papură a anunţat revenirea pe teren a golgheterului Craiovei din sezonul trecut, bosniacul Elvir Koljic. Atacantul de 24 de ani a intrat deja în programul echipei şi ar putea redebuta în curând. Papură îl sfătuieşte însă pe vârful său să nu forţeze, să nu aibă aşteptări prea mari, după o pauză aşa de lungă. „Koljic s-a antrenat cu noi pentru prima dată astăzi, vom vedea când va primi voie de la medic să joace. Depinde de starea lui, trebuie să aibă răbdare, ca orice jucător care revine vrea să să facă într-un meci cât nu a făcut în toate lunile de absenţă. Nu ar trebui să-şi pună o presiune în plus, trebuie să aibă răbdare pentru a-şi căpăta forma” a spus Papură. Elvir Koljic s-a accidentat în martie anul acesta, la câteva minute după ce intrase pe teren într-un meci al naţionalei Bosniei, contra Armeniei. El a fost operat la tendonul femural, la o clinică din Barcelona de reputatul profesor Ramon Cugat.  13 goluri a marcat Elvir Koljic pentru Craiova în sezonul trecut. 5 luni au trecut de la ultimul meci jucat de Koljic pentru Universitatea. Koljic, care a marcat ultimul gol pentru Craiova tocmai într-un meci cu Astra, va putea redebuta în etapa viitoare, la Voluntari.
Nume importante la Astra
Dacă la începutul sezonului Astra arăta ca o candidată la retrogradare, prin prisma lotului, iar antrenorul Dan Alexa chiar a ameninţat cu demisia, pe parcurs giurgiuvenii s-au întărit serios, transferând jucători importanţi. Astfel, alături de Alibec, accidentat în această perioadă, au sosit Budescu, pentru care încă se aştepta ieri cartea verde, dar şi Răduţ, Tamaş sau Fl. Matei.