Expoziţie de fotografie a artistei Kristin Reinhart, din SUA

0
908

La Cercul Militar Craiova s-a deschis, ieri, în organizarea Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”, expoziţia internaţională de fotografie a artistei Kristin Reinhart, din SUA. Membră a fotoclubului craiovean, aceasta a avut o lucrare acceptată la recentul Salon Internaţional de Fotografie „Mihai Dan-Călinescu”.

Kristin Reinhart este licenţiată în Arte Plastice, absolvind, în 1995, SUNY College din Buffalo – New York. De-atunci şi până în prezent a fost fotograf independent, cu lucrări acceptate în mai multe saloane de fotografie din lume şi cu expoziţii personale deschise în New York. Face parte şi din Global Photographic Union.

Artista expune la Craiova 50 de lucrări, alb-negru şi color. „Imaginile sale sunt pline de viaţă şi ne prezintă firescul şi subtilul în acelaşi timp”, a remarcat col. (r.) Mircea Anghel, preşedintele de onoare al Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”. «Autoarea are imagini alb-negru foarte reuşite. A ales cu grijă transpunerea imaginilor color în monocromii şi le-a dat acel aer vechi, al anilor filmului alb-negru. Sigur că se şi pretează „ambientul” la monocromie. Parcă văd imaginile lui Breson din anii ’50-’60, evident, cu alte subiecte, alţi oameni şi alte locuri. Am remarcat cu plăcere şi decupajele pe care le face. Alege cu grijă elementele ambientale, iar oamenii sunt reprezentaţi, uneori, doar parţial, sugerând prin ambient locul acestora în ansamblul cadrului. Se creează în felul acesta o armonizare foarte subtilă între locuri şi personaje. Este o foarte fină observatoare a lumii prin care trece, iar reportajul, se pare, este genul care o caracterizează şi cred că i se şi potriveşte. E remarcabil felul în care a surprins atitudini, trăiri, comunicări între personaje, situaţii uneori cotidiene, alteori dramatice, altele fireşti ori tandre», a subliniat col. (r.) Mircea Anghel.