Se joacă „ŞOTRON” la Şcoala „Mihai Viteazul”

0
1389

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova ţine de tradiţie şi are, an de an, proiecte de cuprindere naţională. În această vară, instituţia de învăţământ are un nou program. Astfel, în perioada 19 – 30 august, unitatea şcolară are, în colaborare, cu Asociţia „OvidiuRo”, Atelierele de Vară „ŞOTRON”, în cadrul Proiectului Naţional „Fiecare copil merită o poveste”, beneficiari direcţi fiind elevii din cartierul Craioviţa Nouă.

Timp de două săptămâni, aceştia vor avea posibilitatea de a explora, de a investiga lumea înconjurătoare, prin participarea activă la discuţii structurate şi strategii de gândire critică. Conform celor precizate de prof. Alexandrina Năstase, manager al Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, copiii de pe „Insula de Nisip” vor avea oportunitatea unei călătorii, în care vor descoperi ceea ce-i înconjoară, de la „firul ierbii până la stele”, prin intermediul materialelor educaţionale, în special de cărţi ilustrate, puse la dispoziție de „OvidiuRo”.

“De asemenea, beneficiarii indirecţi, părinţii din comunitatea noastră, vor fi familiarizaţi cu activităţi educative. Atelierele vor fi susţinute de profesori voluntari din şcoală, care au participat la training-urile organizate de noi, în colaborare cu „OvidiuRo”, accentul fiind pus pe talent şi pe lucrul în echipă”.