Parlamentarii vor mai multe zile de sărbătoare în România

0
233

Parlamentarii au depus, în sesiunea trecută, peste 10 propuneri legislative pentru instituirea unor zile de sărbătoare în România, printre care Ziua gastronomiei şi a vinului românesc, Ziua Dăruirii, cea a meseriilor, dar şi un an întreg dedicat sărbătoririi cărţilor.

Mai mulţi social democraţi, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus o propunere legislativă pentru instituirea „Zilei gastronomiei şi a vinului românesc” în ultima duminică a lunii octombrie. În proiectul iniţial era indicată ziua de 15 septembrie.

„Bucătăria tradiţională românească este rezultatul sintetizării, în timp, a gusturilor şi a obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Stabilirea unei zile care să celebreze această bogăţie de gusturi şi tradiţii româneşti este necesară pentru a scoate în evidenţă calităţile bucătăriei şi vinului românesc şi a le face cunoscute, sub numele de Ziua gastronomiei şi a vinului românesc”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive. ( sursa > mediafax.ro)