Burlacu şi Cicâldău, deziluziile startului de sezon

0
212

Pigliacelli – Chiar dacă golul a venit de la distanţă, nu i se poate imputa. A făcut din nou un meci bun, a scos o minge incredibilă în prima repriză, la lovitura de cap a lui Guessan. A făcut o cursă în afara careului care putea să-l coste, s-a cam hazardat degajând atunci mingea pe centru, la un adversar. Pare unul dintre cei mai buni portari din Liga I, dacă nu cumva cel mai bun.

Donkor – A făcut o greşeală, din exces de zel. Trebuia să renunţe la acea minge, un jucător cu experienţă în primele ligi din Italia nu are voie să aibă o astfel de intervenţie, la 70 de metri de poarta proprie, lăsând echipa în inferioritate aproape întregul meci. Frumos gestul de a-şi cere scuze în faţa peluzei la finalul meciului. Este un jucător important pentru echipă şi, fiind suspendat două etape, va lipsi şi la derby-ul cu Dinamo.

Gardoş – Revenit în echipă după ce a pierdut dubla cu Leipzig nu a reuşit un joc prea bun, a făcut greşeli, inclusiv una majoră în repriza secundă, când Batin putea marca dintr-o situaţie favorabilă. Pe final a ieşit, a avut crampe.

Tiago Ferreira – Nici el nu mai este în forma de anul trecut, deşi la acest meci nu i se poate reproşa ceva grav. Briceag jucase ceva mai bine în meciul precedent, însă probabil a fost preferat portughezul fiindcă oaspeţii au jucat cu doi atacanţi de meserie, Guessan şi Batin.

Martic – Evoluţie bună, a venit cu destule centrări utile, dar din păcate echipa nu are un vârf adevărat care să atace careul.

Mateiu – S-a văzut din minutul 60 că este epuizat. A tras de el până spre final, dar atât oboseala meciurilor anterioare, cât şi terenul greu, care incomodează cu precădere un jucător de profilul optarului craiovean, l-au făcut să greşească cam multe pase, uneori în situaţii din care oaspeţii puteau profita imediat.

Fedele – N-a mai avut aportul din meciurile anterioare, deşi nu se poate spune că a jucat prost. Se vede că încă nu este sută la sută din punct de vedere fizic, dar echipa a avut nevoie de el imediat şi nu a fost timp de acomodare. A tras un şut de la distanţă, dar fără forţa şi precizia celui de la Călăraş, din care a marcat. E un jucător cu tupeu, cu personalitate, important pentru echipă şi din acest punct de vedere.

Bancu – A fost dificil şi pentru el să facă banda permanent în nisipul de pe stadion, mai ales că a jucat meci de meci 90 de minute. A avut o evoluţie bună, păcat că nu a fost mai precis la şutul-centrare din repriza secundă, când i-a trimis în mână lui Baicu.

Cicâldău – Una dintre marile deziluzii ale începutului de sezon. Străinii s-au adaptat imediat, el nu pare să se fi integrat, nu are nici pe departe randamentul aşteptat. Multe erori tehnice, de plasament, nici măcar la capiolul travaliu nu excelează. A avut o situaţie excelentă la pasa lui Mitriţă, dar s-a intimidat, a tras prost, în portar.

Burlacu – Pare irecuperabil, a ieşit din nou în huiduielile publicului. E clar că este forţat, nu merită să joace. A avut o lovitură de cap în prima parte, la o fază fixă, şi un şut modest cu stângul. Nu are legătură cu acel Burlacu de acum un an.

Mitriţă – Starea sa de nervozitate este o problemă pentru echipă, atât pentru că-i afectează randamentul, dar şi pentru că este căpitan şi oferă un exemplu prost coechipierilor. OK, are circumstanţe, oboseala, faptul că a jucat accidentat, terenul execrabil, care-l incomodează enorm în special pe el, faptul că a rămas cam singurul jucător care poate ajuta echipa în atac, rezultatele proaste ale echipei, faulturile repetate şi dure ale adversarilor la fiecare meci, dar dacă nu se temperează va lipsi echipa de cel mai important jucător. În conflict cu adversarii, cu arbitri şi în cele din urmă cu publicul, Mitriţă este deja perceput ca un jucător-problemă. Îl mai ajută poziţia sa din ce în ce mai solidă la echipa naţională, altfel ar fi eliminat la fiecare meci. Şi de această dată a fost cel mai important jucător, a creat faze, a ieşit permanent să primească mingea, a pasat bine atunci când a făcut-o la timp, a avut şi două şuturi destul de bune.

Baicu – A avut două situaţii bune, la prima l-a lovit în mână mingea trimisă în careul mic de Bancu, la a doua a şutat din voleu, departe de poartă, o execuţie pretenţioasă totuşi. Ar fi bine să profite de injecţia de moral conferită de golul cu Leipzig şi nu să capete rapid impresii de vedetă şi să-l vedem poe urmele lui Burlacu.

Kelic – A intrat pe final, n-au fost probleme.

Markovic – A încercat ceva în minutele puţine pe care le-a primit, nu i-a ieşit nimic.