Mircea Lucescu o va antrena pe Dinamo Kiev

0
229

Ceea ce părea un zvon aruncat în noapte s-a adeverit astăzi: Mircea Lucescu este noul antrenor al lui Dinamo Kiev. Antrenorul român de 75 de ani a semnat un contract pe 3 ani cu gruparea condusă de Igor Surkis. Lucescu va încasa 9 milioane de euro plus bonusuri dacă îşi va încheia contractul la Kiev.

„Îmi era dor de Ucraina. Am vrut să revin aici, să am iar rezultate bune. Sunt foarte fericit că vin la un club de tradiție, cu jucători talentați. Cred că cei de aici vor fi mulțumiți de munca mea și voi avea rezultate. Le mulțumesc președintelui și fanilor pentru încredere” a spus Lucescu după semnarea contractului.

Mircea Lucescu surprinde şi nu prea prin această decizie. După 12 ani petrecuţi la Şahtior Doneţk, timp în care deseori a criticat influenţa pe care Kievul o avea în fotbalul ucrainean, pare incredibil că “Il Luce” a ales să semneze cu rivala, mai ales că era bun prieten cu Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior. Pe de altă parte, Lucescu a ales să revină în România la Rapid Bucureşti, în 1997, nu la Dinamo, unde se consacrase ca antrenor şi jucător. De asemenea, după ce a antrenat-o pe Galatasaray, Lucescu a trecut în curtea unei rivale, Beşiktaş. Dar această din urmă mutare, trecerea la Dinamo, pare cea mai mare trădare din cariera sa. Este la fel cum ar antrena Steaua Bucureşti.

Dinamo Kiev va juca în preliminariile Champions League în curând, după ce a terminat pe locul 2 campionatul, în urma lui Şahtior, echipă care va evolua în grupele UCL.