Sancţiuni de aproximativ 2.500 de lei, aplicate de poliţişti, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea stării de alertă

0
166

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 La activităţile desfăşurate, au participat peste 230 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Astfel, au fost verificate peste 50 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Dintre acestea, 11 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.