Alături de Leeds, şi WBA a revenit în Premier League

0
181

Deznodământ dramatic al ligii secunde din Anglia, Championship. Leeds United promovase deja, iar pentru al doilea loc direct de Premier League se duelau West Bromwich Albion şi Brentford, prima având 1 punct avantaj înaintea ultimei runde, în care ambele au jucat acasă. WBA a reuşit numai un egal cu QPR, 2-2, dar a avut noroc şi a promovat, deoarece Brentford a pierdut acasă, 1-2, cu Barnsley. Aceasta din urmă spera să scape de la retrogradare cu acest succes, dar nu a reuşit, mergând în League One alături de Hull şi Charlton. S-au salvat Birmingham şi Luton.

Echipa antrenată de croatul Slaven Bilic, WBA, revine în Premier League, de unde retrogradase acum doi ani. Cei mai cunoscuţi jucători ai echipei sunt fundaşul Gibbs, ex-Arsenal, veteranul Gareth Barry (39 de ani), fost la Man City şi Everton, internaţionalul englez Livermore, polonezul Grosicki, galezul Robson Kanu şi atacantul Charlie Austin.

Echipele galeze Swansea şi Cardiff vor evolua în play-off-ul pentru ultimul loc promovabil, alături de Fulham şi Brentford. În schimb, Nottingham Forrest, dubla câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni de la finalul anilor 70, a pierdut incredibil prezenţa în play-off-ul de promovare, după ce a fost învinsă în ultima etapă cu 4-1 acasă de Stoke, iar Swansea a câştigat cu acelaşi scor contra lui Reading, iar pentru un gol s-a făcut diferenţa în favoarea galezilor.