A început „lupta” pentru posturile de conducere vacante în învăţământul preuniversitar

0
425

De ieri, a început derularea numirii, prin detaşare, în interesul învăţământului, a cadrelor didactice în funcţiile de director / director adjunct la unităţile de învăţământ preuniversitar, unde acestea sunt vacante. Se respectă metodologia avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. În Dolj, sunt 15 posturi de director libere şi opt de director adjunct.

În perioada 22 – 26 iulie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj se vor depune dosarele candidaţilor care doresc să ocupe posturile de conducere vacante (director , respectiv director adjunct), în unităţile de învăţământ preuniversitar.

În Dolj, sunt 23 de funcţii vacante, 15 dintre ele pentru funcţia „plină” de manager. Între 29 – 31 iulie, vor urma analiza, verificarea şi validarea dosarelor în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar pe 1 august va avea loc afişarea rezultatelor. „Este respectată metodologia aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale, astfel că numirea prin detaşare în interesul învăţământului în funcţiile de conducere, îndrumare şi control neocupate prin concurs se realizează prin decizia inspectorului general, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, cu respectarea prevederilor legale. Trebuie să fie un cadru titular, numit de inspectorul şcolar general, în baza avizului Consiliului de Administraţie al ISJ, cu posibilitatea consultării Consiliului Profesoral şi cu acordul scris al persoanelor solicitate”, a precizat prof. Aida Ionescu, inspector general adjunct al ISJ Dolj.

Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova are vacantate ambele posturi de conducere, iar, din municipiu, Liceul Teologic Adventist are liber postul de director, la fel ca Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”. Din Craiova, pentru adjunct, sunt neocupate funcţiile la Liceul Tehnologic Special „Beethoven” şi la Şcolile Gimnaziale „Traian”, „Ion Creangă”, Elena Farago.