Pandurii – Craiova 2-1, în prima etapă a Ligii I

0
351

Pandurii – CS Universitatea Craiova 2-1

A marcat: Herea 60,  Hora 90 / Vătăjelu 86 – pen.

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 5.000.

Pandurii: Stanca 6 – Unguruşan 7, Vasilijevic 7, Bunoza 7, Grecu 7 – Mrzljak 6 (80 Piţian), Răuţă 6 – Pârcălabu 7 (68 Trifu) 7, Voiculeţ 6, Herea 6 (71 V. Munteanu) 6 – Hora 6. Antrenor: Petre Grigoraş.

Universitatea: Calancea 6 – Briceag 5, Popov 4, Acka 6, Vătăjelu 5 – Mateiu 5 (75 Surugiu) 6, Zlatinski 6 – Băluţă 6 (46 Nuno Rocha) 6, Bancu 5, Ivan 5 – Măzărache 6 (65 Rambe) 6. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Arbitru: Cristi Balaj.

 

Derby-ul Olteniei, amplasat lângă Dunăre, a început în minutul 30, atunci când Băluţă s-a trezit cu o minge în mijlocul careului advers şi n-a ştiut s-o speculeze. Şi au această fază s-a şi terminat prima repriză, fiindcă în rest Pandurii şi Craiova i-au plictisit pe cei 5.000 de spectatori. Universitatea a fost oaspete doar prin echipamentul negru, altfel a avut superioritate netă în tribune şi oarecum iniţiativa pe teren, cedată însă de o formaţie gorjeană apatică, preocupată mai mult de meciul cu Maccabi Tel Aviv decât de debutul în campionat. Cel mai activ pandur  fost juniorul Pârcălabu, care s-a remarcat şi în partea secundă, când a reuşit să-şli trezească şi coechipierii. Pandurii a dominat mai mult după pauză şi a şi înscris. La debutul pentru trupa lui Grigoraş, Herea a jucat modest, dar a primit un assist-cadou de la bulgarul Popov şi nu i-a dat nicio şansă lui Calancea.

Sabotată din interior, Craiova a reacţionat cu întârziere şi palid, şuturile lui Bancu şi Briceag neavând efect pe tabelă. Când craiovenii nu aveau idei nici să treacă de centrul terenului, dintr-o minge aruncată înspre careul advers Nuno Rocha a scos maximum, adică un penalty, fiind mai rapid decât Stanca şi obţinând lovitura de pedeapsă. Vătăjelu a transformat sigur, iar Craiova a sperat la mai mult, când Rambe a trimis imediat cu capul pe lângă poartă. Numai că elanul de final i-a costat pe oaspeţi, care au pierdut şi punctul, în prelungiri, când golgheterul en-titre al Ligii I, Hora, a fost necruţător la singura sa ocazie din meci, în timp ce Vătăjelu încă sărbătorea egalarea deoarece n-a izbutit să degajeze o minge simplă.

Universitatea ratează un nou debut de sezon, nu doar ca rezultat, ci şi ca exprimare, venirea lui Mulţescu neavând nici pe departe efectul de Smurd, pe care şi-l consacrase tehnicianul. Mai mult, la conferinţa de presă a început să-şi critice jucătorii, semn că disperarea -a cuprins prematur şi ar putea avea soarta obişnuită la echipele din Liga I pe care le-a antrenat: demiterea rapidă.