Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul suspiciunilor de trafic de copii în orfelinate

0
323

Avocatul PoporuluiInstituţia Avocatului Poporului a declanşat o anchetă în mai multe orfelinate din ţară, vizate de declaraţiile ministrului Dragoş Pîslaru privind “suspiciunea de trafic cu copii”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. “Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă în instituţiile statului vizate de declaraţiile Ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru privind suspiciunea de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, se notează într-un comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii instituţiei Avocatului Poporului.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există „anchete în desfăşurare” pentru elucidarea acestor suspiciuni. Pîslaru spunea că ministerul a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii. „Din păcate, am încă nişte cazuri în zona de sud-est a ţării unde există suspiciuni de trafic de persoane şi prostituţie legate de instituţiile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instituţii ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii, instituţii de protecţii. Sunt mai multe instituţii, cel puţin 4-5 instituţii unde se fac anchete”, a spus ministrul, conform digi24.ro. El a precizat, însă, că anterior investigaţilor a primit date în acest sens de la serviciile de informaţii.

La o zi după aceste declaraţii, Dragoş Pîslaru a mers la sediul DIICOT – structura centrală, pentru o întâlnire de lucru cu procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.