“U” Craiova – FC Botoşani, în seara aceasta

0
590

Universitatea Craiova joacă în seara aceasta una dintre cele mai importante partide ale acestui sezon, cu FC Botoşani, de la ora 20, pe “Ion Oblemenco”, fără spectatori. Printr-un succes contra moldovenilor, alb-albaştrii ar rămâne în lupta pentru titlu, apropiindu-se lşa 4 puncte de CFR Cluj, şi totodată şi-ar asigura practic prezenţa în cupele europene, deoarece s-ar desprinde la 8 puncte de FC Botoşani. Meciul din seara aceasta trebuia să se joace pe 13 martie, dar Liga I s-a întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, apoi pe 13 iunie, dar medicul Botoşaniului a fost testat pozitiv cu COVID 19.

Universitatea s-a impus în primul meci disputat după pauza de aproape 3 luni şi jumătate, 2-1 cu Astra, golul victoriei fiind marcat în prelungiri. A fost debutul lui Bergodi pe banca tehnică, unul neconvingător. Jocul a fost unul destul de modest, în condiţiile unui adversar nemotivat, care nu a aliniat cei mai buni jucători, Budescu şi Alibec.

Botoşaniul a pierdut acasă cu CFR Cluj, într-un meci destul de ciudat, în care moldovenii au părut că se menajează pentru jocul din Bănie. Craiova ar trebui să profite de oboseala moldovenilor, care nu s-au putut antrena la parametri normali, fiind izolaţi după testul buclucaş al medicului, şi după drumul deloc facil până în Bănie. Nu în ultimul rând, cei mai buni jucători ai Botoşaniului, Rodriguez şi Mihai Roman, sunt indisponibili. Dacă nu găsesc suficiente lucruri pentru a se motiva pentru jocul de azi, craiovenii ar trebui să urmărească declaraţiile antrenorului de la Botoşani, Marius Croitoru. Acesta a spus că echipa sa este mai valoroasă decât cea a Craiovei, deşi pierduse cu 3-1 în Bănie, în toamnă, iar după ce s-a amânat a doua oară meciul din play-off, a declarat că îi pare rău că nu s-a jucat, văzând evoluţia slabă a juveţilor în amicalul cu Chindia.

Universitatea Craiova – FC Botoşani

Stadion: “Ion Oblemenco”, ora 20

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Bancu – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Mitran, Cosic, Ivan, Baiaram, Qaka, Ivanov, Gustavo.

FC Botoşani: Hankic – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, Florescu, Baxevanos – Ashkovski, Ofosu, Dugandzic. Rezerve: Pap – Patache, Mendoza, D. Croitoru, Keyta, Ebenhofer, Carlone, Fili, Câmpanu.

Arbitru: Marcel Bîrsan (București). Asistenţi: Marius Marica (Bistrița) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin). Rezervă: Andrei Chivulete (București). Observator: Marian Salomir (Cluj-Napoca).