„Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor”

0
207

Campania „Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor”, lansată la 28 mai de Comisie și de Global Citizen, o organizație internațională de promovare și de apărare a drepturilor civile, va culmina cu o reuniune mondială la nivel înalt a donatorilor și cu un concert, care vor avea loc sâmbătă, 27 iunie. Scopul este de a mobiliza fonduri suplimentare destinate dezvoltării și distribuirii de vaccinuri, teste și tratamente pentru coronavirus. Accesul la vaccinuri oriunde în lume, pentru toți cei care au nevoie, ne va permite să depășim această pandemie și să evităm declanșarea alteia. Va sprijini, de asemenea, eforturile de a reconstrui într-un mod echitabil și just comunitățile devastate de pandemie.

Concertul „Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor” va fi transmis sâmbătă seara și va fi prezentat de actorul Dwayne Johnson. Vor „urca pe scenă” Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber și Quavo, J Balvin, Chloe x Halle, Yemi Alade și Christine and the Queens.

La concertul coprezentat de președinta Ursula von der Leyen vor participa, de asemenea, Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau și Olivia Colman.

Reuniunea la nivel înalt a donatorilor

Reuniunea la nivel înalt „Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor” va începe la ora 15, ora Europei Centrale. Reuniunea la nivel înalt, găzduită de președinta von der Leyen, va include intervenții din partea liderilor mondiali, precum și a unor susținători internaționali ai proiectului, artiști și activiști. Vor participa la discuțiile din cadrul comisiilor și vor acorda interviuri: Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo, Ken Jeong și experți și lideri de opinie precum Melinda Gates, Dr. Vin Gupta, președintele NAACP – Derrick Johnson, Eddie Ndopu, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton și Justin Verlander.

Unde veți putea urmări aceste evenimente

Concertul va fi transmis de posturi din întreaga lume: ARD, Canal+ Group, RTVE în Europa, Bell Media, CBC, Citytv și Global TV în Canada, NBC și iHeartMedia în SUA, Grupo Globo în Brazilia, MultiChoice Group și SABC în Africa și Fuji TV și Star India în Asia.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Artiștii au puterea de a inspira schimbarea punându-și talentul în slujba unor cauze importante. La 27 iunie, cu ocazia reuniunii la nivel înalt și a concertului «Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor», artiști, oameni de știință și lideri mondiali vor transmite un mesaj unitar, într-un veritabil moment de unitate mondială, rar întâlnit până acum. Se vor angaja să ajute la eradicarea coronavirusului, fără a uita pe nimeni. Uniunea Europeană este pe deplin angajată să asigure, cât mai curând posibil, un acces echitabil la un vaccin cu un preț accesibil pentru toți cei care au nevoie de aceasta. Uniți, sunt convinsă că putem transforma lumea într-un loc mai sigur.”

Hugh Evans, cofondator și director executiv al Global Citizen, a declarat: „Cetățenii din întreaga lume solicită schimbări sistemice, schimbări care să aducă echitate tuturor și pretutindeni, indiferent de locul în care s-au născut sau de culoarea pielii. Dacă vrem să eradicăm COVID-19 peste tot în lume, trebuie ca liderii mondiali să se angajeze să pună la dispoziție sumele necesare, la nivel de miliarde de dolari, pentru ca toți să aibă acces, în mod echitabil, la teste, tratamente și vaccinuri. Concertul «Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor» va folosi muzica, acest concept secular, ca factor motivator pentru schimbare și unitate, împreună cu știința și cu datele, pentru a-i onora pe cei care se implică în rezolvarea acestei probleme, inclusiv pe medici, oameni de știință, lucrători de laborator, lucrători care asigură servicii esențiale și apărători ai drepturilor omului, care se luptă nu numai pentru a găsi un tratament pentru COVID-19, dar și pentru a se asigura că acesta va fi disponibil pentru toate persoanele care au nevoie.”

Dwayne Johnson, gazda concertului «Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor», a declarat: „Sunt mândru să mă alătur organizației Global Citizen și Comisiei Europene pentru a găzdui concertul «Obiectivul nostru mondial: Uniți pentru viitor». Evenimentul va ridica problema accesului echitabil la asistență medicală și a altor nedreptăți majore care există în prezent în lume. Acest moment istoric ne cere tuturor să intervenim, să ne unim deci eforturile pentru a crea un viitor mai bun pentru toată lumea.”

Artistul și activistul Miley Cyrus a declarat: „Prezentul ne cere tuturor să acționăm. Ca cetățeni ai lumii (Global Citizens), facem apel la liderii din toate țările să combată impactul disproporționat pe care COVID-19 îl are asupra comunităților marginalizate prin angajarea de fonduri pentru dezvoltarea și furnizarea de teste, tratamente și terapii. Depunând eforturi la nivel global, vom fi mai în măsură să ne asigurăm că toată lumea are acces la teste și la tratamente pentru COVID-19, indiferent de venituri sau de locul în care trăiește.”

Artista și activista Shakira a declarat: „Cetățenii din întreaga lume fac apel la liderii mondiali să eradicheze COVID-19, îndemnându-i să pună la dispoziție miliardele de dolari necesare, pentru ca toți oamenii, indiferent în ce țară trăiesc, să aibă acces la teste, tratamente și vaccinuri. Avem nevoie de echitate în domeniul sănătății și de justiție mondială și știm că numai dacă luptăm împreună pentru lumea pe care ne-o dorim putem construi din nou un viitor mai sănătos pentru toți.”