De luna viitoare se deschid creşele

0
490

Începând cu 1 iulie a.c, se vor deschide cinci creşe, cu un număr restrâns de copii, în conformitate cu Ordinul 1976/4518/3936/2020 pentru copiii înscrişi deja la creşe, care nu au împlinit vârsta de 3 ani la data menţionată anterior.  Părinţii care doresc să vină cu copiii în creşă sunt obligaţi să respecte măsurile de igienă şi comportament pentru aparţinători. 

Părinţii vor completa o declaraţie pe proprie răspundere, pe care o vor descărca de pe site-ul instituţiei www.spmscmc.ro şi o vor depune pe e-mail serviciului: serviciulpublic_crese@yahoo.com sau la sediul instituţiei din strada Unirii nr. 45, până vineri 26 iunie a.c, ora 14.00 . “Dacă numărul cererilor va depăşi capacitatea creşei, reprezentanţii Serviciului Public Creşe va desfăşura un proces de selecţie în baza următoarelor criterii: copiii proveniţi din familiile monoparentale, al cărui părinte are loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa acestuia zilnică la serviciu; copiii proveniţi din familii ai căror părinţi au loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa zilnică la serviciu; copiii gemeni, tripleţi, fraţi ai căror părinţi au loc de muncă stabil şi este necesară prezenţa zilnică la serviciu”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei, remis redacţiei.

Anunţaţi telefonic

La cererea de înscriere, se va ataşa adeverinţa eliberată de angajator din care să rezulte obligativitatea prezenţei la serviciu. “Ulterior aprobării cererii, copiii care vor începe creşa, anunţaţi telefonic, vor prezenţa avizul epidemiologic de intrare în colectivitate, eliberat de către medicul de familie”.  Cele cinci creşe care se vor deschide sunt: Creşa 4– str. Ion Ţuculescu nr. 2; Creşa 5 – str. Elena Farago nr. 17 ; Creşa 6 – Aleea Gheţişoarei nr. 11, bl. 165A ; Creşa 7 – str. Ştefan Velovan nr. 4 şi Creşa 8 – str. Revoluţiei nr. 15.