Arestați pentru tâlhărirea unei craiovence de 73 de ani

0
392

Doi tineri de 20, respectiv 25 de ani, din Craiova, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în baza hotărârii de joi, 21 iunie a.c. a Judecătoriei Craiova. Cei doi au tâlhărit o femeie de 73 de ani, în cursul zilei de marți, au fugit cu mașina de la fața locului, însă o parte din bunurile sustrase au fost descoperite la ei şi restituite persoanei vătămate.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj anunțau că, marți, 19 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras, prin smulgere, geanta unei femei şi apoi au părăsit locul faptei cu un autoturism parcat în zonă. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat faptul că persoana vătămată este o femeie de 73 de ani, din Craiova, care mergea pe trotuar în momentul în care doi bărbaţi au venit din spatele ei şi i-au smuls geanta. Femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni, care, din fericire, nu au necesitat transportarea la spital. De asemenea, poliţiştii au stabilit că, în geanta sustrasă se aflau bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ de 60 de lei, cartea de identitate şi cheile de la locuinţă. A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, semnalmentele oferite de femeie au fost anunțate tuturor polițiștilor, astfel că, miercuri, 20 iunie, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au observat, pe o stradă din localitate, un autoturism în apropierea căruia se aflau doi bărbați, ale căror semnalmente corespundeau cu cele ale persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Poliţiştii i-au condus la sediul secţiei de poliţie, stabilind faptul că aceştia sunt din Craiova. Este vorba edspre Elvis Nica, de 20 de ani, respectiv Nicolae Velcu de 25 de ani. „Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că cei doi tineri ar fi fost cei care, la data de 19 iunie a.c., în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi sustras prin smulgere geanta persoanei vătămate. Poliţiştii au recuperat şi restituit o parte din prejudiciul produs, cei doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie fiind reținuți pentru 24 de ore”, ne-a declarat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Joi, 21 iunie a.c., cei doi au fost prezentați Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanță, care le-a respins cererile de luare a unor măsuri mai blânde: „admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în dosarul de urmărire penală nr. 5140/P/2018. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor NICA ELVIS şi VELCU NICOLAE pentru o perioadă de câte 30 de zile fiecare, de la data de 21.06.2018 şi până la data de 20.07.2018, inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, privind luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Emite mandatele de arestare preventivă nr. 54 şi 55 din data de 20.06.2018. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) C.proc.pen.,onorariul avocatului din oficiu în cuantum de câte 130 lei, va fi înaintat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21 iunie 2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.