Curtea de Apel Craiova a decis: încă 30 de zile după gratii pentru secretara de la Drept

0
441

Curtea de Apel Craiova a admis contestația procurorilor împotriva hotărârii prin care Tribunalul o plasa pe secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția frecvență redusă – Cristina Carmen Lupescu, în arest la domiciliu și a decis ca femeia să rămână încă 30 de zile în spatele gratiilor. Hotărârea luată ieri de Curtea de Apel este definitivă. Ea a fost prinsă în flagrant primind 1300 lei, bani pe care îi ceruse unui craiovean pentru a-i „rezolva” fratelui acestuia promovarea examenelor din această sesiune, fără ca el să calce pe la școală. Acesta a denunțat-o după ce a aflat că fratele său, care ar fi trebuit să fie acum în anul patru, fusese, în realitate, exmatriculat din anul I, iar el plătise conform propriei declarații, între 1.100 și 1.400 lei pe sesiune, plus taxa de școlarizare, care este de 3.000 de lei pe an.

Reamintim că, cercetările în acest caz au demarat, conform reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, după ce, la sediul instituției s-a prezentat, în cursul lunii mai, un bărbat care a formulat un denunț împotriva secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova, Cristina Carmen Lupescu, în vârstă de 50 de ani. Bărbatul le-a explicat procurorilor că, în urmă cu patru ani, s-a dus la femeie, pe care o cunoștea, și a vorbit cu ea să-l ajute să-l înscrie și pe fratele lui acolo, la Secția cu frecvență redusă. L-a înscris, iar bărbatul a povestit că i-a plătit secretarei diverse sume de bani, între 1.100 și 1.400 de lei, pe sesiune, cum cerea ea, susținând că intervine pe lângă profesori pentru ca fratele său să promoveze examenele fără să treacă pe la școală. La acești bani se adăuga și taxa anuală, în cuantum de 3.000 de lei, bani pe care bărbatul îi lăsa tot secretarei, convins că-i achită ea. Treaba a mers așa până de curând când denunțătorul a aflat, întâmplător, că fratele său a fost exmatriculat din anul I, deși secretara îl asigurase că este totul în regulă. Așa că a venit la Parchet și a denunțat-o. Având în vedere că acum bărbatul ar fi trebuit să achite banii pentru promovarea examenelor din anul IV, s-au pus la punct detaliile, denunțătorul a luat legătura cu secretara care i-a cerut 1.300 de lei de această dată, iar vineri, 25 mai a.c., femeia a fost prinsă în flagrant de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj și procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj primind cei 1.300 de lei. A fost ridicată și dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind reținută pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 26 mai a.c. a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, măsură menținută și de Curtea de Apel Craiova. „În acest caz a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și înșelăciune”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat instanței prelungirea arestării preventive a secretarei, însă judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, luni, 18 iunie a.c., propunerea și au hotărât să o plaseze în arest la domiciliu la expirarea celor 30 de zile pe cât a fost arestată preventiv: „Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpata Lupescu Cristina Carmen. Înlocuieşte arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile de la data de 25 iunie 2018 până la 24 iulie 2018 inclusiv”. Procurorii au făcut contestație, iar Curtea de Apel Craiova a admis, ieri, contestația și a decis ca femeia să rămână încă 30 de zile în arestul Poliției: „Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi rejudecând, Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza art. 234 raportat la art. 236 Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Lupescu Cristina Carmen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 25.06.2018 lână la data de 24.07.2018, inclusiv. Menţine restul dispoziţiilor din încheiere, care nu contravin prezentei hotărâri. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camerta de consiliu, azi, 22.06.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței.