Ştiinţa începe amicalele

0
222

În seara aceasta, de la ora 19, alb-albaştrii vor întâlni ŢSKA Sofia, în Austria

balutaPrimul meci amical al Universităţii Craiova în stagiul din Austria va fi împotriva formaţiei bulgare ŢSKA Sofia, astăzi, de la ora 19, în localitatea Volders. Suporterii Ştiinţei au ocazia să vadă în format live-streaming această partidă, pe website-ul Laola1, accesând următorul link: https://www.laola1.tv/en-int/livestream/cs-universitatea-craiova-cska-sofia-len. Iniţial, alb-albaştrii trebuiau să joace împotriva ruşilor de la Zenit St. Petersburg, pe care-i învinseseră anul trecut, tot în Austria, dar aceştia s-au răzgândit. ŢSKA Sofia a terminat sezonul trecut pe locul secund, după campioana Ludogoreţ Razgrad. În primele etape de campionat, antrenorul echipei a fost Eduard Iordănescu, înlocuit cu cel actual, Stamen Belcev. Acesta are în lot câţiva jucători străini: portughezii David Simao, Ruben Pinto şi Arsenio, camerunezul Boumal, columbianul Culma, ecuadorianul Mercado, brazilianul Karanga şi congolezul Koubemba. ŢSKA Sofia are 31 de titluri de campioană în Bulgaria, 10 Cupe şi 4 Supercupe, iar în sezonul 1981-1982 a acces în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Totuşi, după retrogradarea echipei în liga a III-a, ŢSKA Sofia a fuzionat cu Litex Loveci pentru a reveni în primul eşalon. La ŢSKA Sofia a evoluat, între 2009-2015, stoperul Ştiinţei, Apostol Popov.

Bulgarii au învins Zenit-ul lui Mancini

Bulgarii au disputat deja trei meciuri amicale în Austria: 3-1 cu Wacker (Austria) şi 2-0 cu Gabala (Kazahstan) şi miercuri a reuşit să învingă pe Zenit cu 2-1, după ce a fost condusă la pauză cu 1-0 de echipa lui Roberto Mancini. Au marcat pentru sofioţi: Karangil şi Mercado. TehnicianulStamen Belcev a utilizat formula: Kitanov – Nedialkov, Chorbadzhiyski, Bodurov, Manolev – David Simao, Malinov, Mercado, Roberto Enrique – Despodov, Karangil. Au intrat: Petrov, Gruev, Atanasov, Antonov, Dulgerov, Georgiev, Angelov, Kolev, Kubemba şi Kuhlmann. La acest meci, formaţia bulgară a fost încurajată de un număr important de fani, veniţi din Bulgaria, Germania şi Cehia, ŢSKA fiind cea mai populară grupare din ţara de la sud de Dunăre.

Băluţă: „Ne aşteaptă un sezon foarte greu”

După debutul cu gol la naţionala României, Alex Băluţă s-a alăturat colegilor în cantonamentul din Austria, având în vara aceasta doar câteva zile de vacanţă. „Asta e viaţa de fotbalist, cere multe sacrificii. Mă bucur că am reuşit să debutez la echipa naţională, a fost o experienţă inedită, a fost un debut excelent pentru mine, chiar nu îmi pare rău că nu am avut vacanţă. Acel gol a fost ca un vis devenit realitate pentru mine, dar nu este suficient. Trebuie să muncesc şi mai mult pentru că sunt conştient că acum aşteptările sunt şi mai mari. Mă bucur că sunt alături de echipă, trebuie să mă pregătesc cât mai bine, să ne pregătim cu toţii pentru că ne aşteaptă un an greu. Am început să mă adaptez cu stilul de antrenament. Sperăm să învăţăm ceva din şedinţele de pregătire şi să punem în practică atunci când începe campionatul” spune jucătorul oltean.

Despre noul sezon, mijlocaşul de 24 de ani a declarat: „Ne va aşteaptă un sezon foarte greu, în care vom juca în Europa, vom juca şi pe noul stadion şi trebuie să ne autodepăşim anul acesta. Trebuie să muncim mai mult, să fim o familie, pentru că anul trecut am avut multe meciuri în care am făcut greşeli şi nu am profitat de şansele pe care le-am avut de a urca pe primul loc. Sper ca anul acesta să reuşim mai mult şi să ţintim primul loc. Ştiu că anul trecut i-am dezamăgit pe final pe suporteri. Sper ca anul acesta să nu mai facem niciun pas greşit. Îi aşteptăm să vină în număr cât mai mare alături de noi aşa cum au făcut-o şi anul trecut. Trebuie să ne ridicăm şi noi la nivelul lor pentru că ei au fost de nota 10”.

Altfel, Universitatea Craiova negociază transferul jucătorului italian Gianmarco Ingrosso, în vârstă de 29 de ani, care poate evolua stoper sau fundaş dreapta. El a fost în lotul mai multor echipe din Serie B şi Serie C, dar nu prea a jucat nici la acestea.